1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Camaro opstaje na tržištu najkraće do 2026. godine
Chevrolet Camaro opstaje na tržištu najkraće do 2026. godine
0

Chevrolet Camaro opstaje na tržištu najkraće do 2026. godine

197
0
Podelite sa prijateljima:

Američki takozvani „mišićavi“ automobili nisu više popularni kao nekada ranije, najviše iz razloga što su proizvođači toliko podigli cene da ih sada mogu priuštiti samo oni sa dubokim džepom, ali i dalje predstavljaju veoma bitan deo automobilske industrije preko bare.

Ukoliko pogledamo brojke iz protekle godine, Ford Mustang je pronašao 72.489 kupaca, prati ga Dodge Challenger sa 60.997 zadovoljnih mušterija, dok je poslednji Chevrolet Camaro sa 48.265 jedinica. Dok je budućnost Mustanga svakako svetla i Ford uveliko radi na novoj generaciji, za ostala dva velikana javnost nije baš toliko sigurna.

Challenger se nije značajnije menjao od kada je predstavljen pre više od desetak godina dok se Camaro prodaje relativno loše za kompaniju veličine koje je General Motors. Iz tog razloga, internetom već neko vreme kruže priče da Chevrolet ne planira naslednika i da će ova legenda po drugi put u istoriju (prvi put to se desilo 2002. godine).

Chevrolet nije potvrdio, ali ni demantovao ovu vest, a informacije stižu iz Australije koje nam govore da će Camaro optati na tržištu najmanje do 2026. godine. Ovu vest je preneo magazin Wheels pozivajući se na informacije iz divizije GM Special Vehicles (GMSV).

Kao što smo pisali nekoliko puta do sada, General Motorsov brend Holden je nedavno ugašen, ali svi koji žele specijalne modele Chevroleta, GMC-a, Buicka i Cadillaca u „zemlji kengura“ će moći da ih naruče preko nove divizije GMSV. Upravo je ovo odeljenje najavilo da će tjunirati primerke i za australijski šampionat turističkih automobila, poznat kao V8 Supercars i da će takav posao obavljati sve do 2026. godine.

Mediji zaključuju da, ako će se Camaro takmičiti u ovoj seriji narednih šest sezona, onda je sasvim sigurno da ćemo ga viđati na ulicama toliko dugo. Međutim, pitamo se šta će se desiti nakon toga i da li će Chevroletov velikan još jednom nestati iz ponude samo da bi se otvorilo mesto za terence, krosovere i pikap kamionete.

U prvih devet meseci ove godine je isporučeno samo 22.226 primeraka, što je za 40% manje nego u istom periodu prošle godine, pa ukoliko se nešto drastično ne izmeni budućnost nikako nije svetla. Dok su kupci impresionirani odličnim performansama, veliki broj njih se takođe žali da Camaro nije dovoljno civilizovan za svakodnevnu vožnju pošto su zadnja klupa i prtljažnik mali, a preglednost u vožnji izuzetno loša.

Ispred Chevroleta je zaista velika odluka…

AutoRepublika

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments