1. Home
  2. Vesti
  3. Pojavile se specifikacije za Ioniq 5
Pojavile se specifikacije za Ioniq 5
5

Pojavile se specifikacije za Ioniq 5

250
5
Podelite sa prijateljima:

Na internet prezentaciji Hyundai Austria izašli su podaci o novom Ioniq 5, ali su nakon primećene greške oni hitro uklonjeni. 

No, informacije su se već našle na internetu, preneli su ih strani portali poput Koren Car Blog Car&Driver. Dakle, Ioniq 5 First Edition raspolagaće sa ukupno 313 ks, dok će maksimalan domet iznositi 450 km prema WLTP protokolu. Sprint do 100 km/h obavlja se za svega 5,2 s.

Jedan od najimpresivnijih podataka jeste da Ioniq 5 može napuniti na brzom punjaču bateriju od 20% do 80% za svega 15 minuta! To je već vrlo dobar rezultat na polju brzine punjenja baterije.

Saznali smo i dimenzije nadolazećeg Hyundaijevog električnog automobila. Dugačak je 4.640 mm, širok 1.890, visok 1.600 mm i poseduje međuosovinsko rastojanje od tačno 3.000 mm.

Podsetimo, ovaj model postavljen je na E-GMP platformu koju je Hyundai razvio specijalno za električna vozila. Ioniq 5 biće ujedno i prvi član istoimene porodice automobila koju će činiti isključivo EV modeli.

Na osnovu onoga što se našlo na internetu u Austriji, vidi se da će prvi primerci stići na to tržište, kao i uostalom u ostatak Evrope, u junu odnosno julu naredne godine.

AutoRepublika 

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Ovaj dio mi je posebno zabavan: „ali su nakon primećene greške oni hitro uklonjeni.“ 🙂 Naravno da nije greška, teaser kampanje se rade ciljano kako bi se privukla pažnja potencijalnih kupaca, često sa napuhanim perfomansama što se kasnije može opovrgavati… Ali šalu na stranu, Hyundai je vrlo hrabar u probijanju granica EV tehnologije. To se vidjelo na Koni EV, koja je postavila nova mjerila u pogledu dosega i snage u svom segmentu. Doduše, već su imali problema se pregrijavanjem baterija, pa se navodno ograničava punjenje baterije na 90%. 800V baterije? Jedan od pravaca razvoja svakako, ali trenutno na postoje punionice… Pročitaj više »

moron

Oko ovog potrebnog vremena za punjenje, sve to izgleda skoro bajno, ali „u praksi“ … Sinoć na YT pogledam ovaj ispod test, 1.000 km u DE po auto putu sa ID.3. Čovek je vozio koliko se brzo moglo, ukupno 7 zaustavljanja radi punjenja baterije ( ukupno vreme punjenja 135 minuta ), efektivna prosečna brzina 120 km/h ( a uz vreme izgubljeno na punjenje 94 km/h ), a prosek „potrošnje“ je 23,7 kwh/100 km… https://www.youtube.com/watch?v=U4TUkScY38I&ab_channel=BatteryLife Ne primetih da je rekao koliko ga je koštala ta struja (ipak je to auto put). Inače, čitali smo i ovde nedavno koliko ima punjača u… Pročitaj više »

s mile

koji procenat vlasnika EV će se oslanjati na brze punjače, a koji na sopstvenu kućnu mrežu…
sumnjam da će puno njih da izaberu čekanje na brz punjač, ko zna gde, i kada je slobodan, za razliku od sporijeg kućnog punjača, ali dok se auto puni, gazda kulira kraj TVa…npr

moron

Ja mislim da će daleko veći broj korisnika EV-a u budućnosti biti okrenuto ka mreži javnih punjača. I da će tada da se pojave silini problemi/neprijatnosti za sve, ali, posebno za te korisnike EV-a.

Branko

Misliš na sve koji voze…😁😁😁