1. Home
  2. Vesti
  3. Pojavili se patentni crteži nove Toyote Crown Cross
Pojavili se patentni crteži nove Toyote Crown Cross
4

Pojavili se patentni crteži nove Toyote Crown Cross

185
4
Podelite sa prijateljima:

Patentne slike koje navodno prikazuju proterensku verziju nove generacije Toyote Crown pojavile su se na mreži.

Izvešaj je objavljen od strane japanske kuće Creative Trend, a uočen i od strane CarExperta, dok priložene slike pokazuju mnogo uglađeniju limuzinu od trenutne iteracije modela Crown. Sve ilustracije bi trebalo staviti i u kontekst nove Toyotine doktrine, koja nalaže da u paleti više nema mesta za one Toyote s dosadnim dizajnom.

Prema izveštaju kolega iz lista Motor1, ovde prikazani automobil je derivat nazvan Crown Cross, što objašnjava zašto izgleda da ima povećano odstojanje od tla i spoljašnje zaštitne obloge od plastike. Navodno je dugačak nepunih pet metara i visok 154 centimetara, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,85 metara.

Toyota Crown je velika limuzina koja datira iz 1955. godine, a trenutno je u svojoj petnaestoj generaciji. U ovom momentu se ne prodaje u SAD, ali najnovija generacija je usko povezana sa Toyotom Mirai i Lexusom LS. Crown je Toyotin admiralski brod (proizvođač automobila takođe pruža ekskluzivnu limuzinu Century koja se prodaje po ceni Bentleya), a ovaj automobil je značajan jer je originalni Crown bio prvi automobil razvijen i sklopljen u potpunosti u Japanu.

Reuters je u aprilu izvestio da će Toyota ovog leta predstaviti redizajnirani Crown, a godinu dana kasnije i Crown u forimi SUV-a. Krosover će navodno uključivati hibridne i dopunjive hibridne verzije koje će se izvoziti u SAD i Kinu počev od sredine 2023. godine.

Navodno je planirana i potpuno električna verzija, ali se možda neće prodavati u SAD-u. Dodaćemo samo da Evropu niko ne spominje, može se reći s razlogom, jer ovaj automobil bi na tržištu stare dame bio plasiran u tiražu koji bi se mogao nazvati stističkom greškom.

Moguće je da će SUV Crown biti povezan sa novim krosoverom Lexusa koji će se nalaziti pored modela LS i LC u vodećoj liniji luksuzne marke, a možda će nositi značku LQ. Smatra se da će koncept Lexus LF-1 Limitless biti predstavljen 2018. godine i da će upravo taj automobil reprezentovati osnov za ovaj SUV.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lepa silueta.

Rikošet

Kad sam vidio fotografiju pomislih da ste pogriješili pa umjesto Honda napisali Toyota, ali niste Toyota mada je naprijed ista Honda 🙂

Matija

Lici na mnogo sto sta, niceg originalnog ni atraktivnog. Sto se mene tice, moze i da se ne pojavi.

igi

Pežo 408, Citroen C5 X, Renault Arcana… Nova klasa.