1. Home
  2. Vesti
  3. Lexus ES unapređen za 2022. godinu (GALERIJA)
Lexus ES unapređen za 2022. godinu (GALERIJA)
1

Lexus ES unapređen za 2022. godinu (GALERIJA)

218
1
Podelite sa prijateljima:

Lexus je predstavio niz ažuriranja za svoj sedan ES. 

Počnimo od eksterijera gde je ES dobio nekoliko novina. Pre svega tu je nova rešetka, značajno drugačija od nekadašnje, koja je vozilu dala gotovo potpuno novi izgled anfasa. Tu je i izmenjena prednja svetlosna grupa, te sada ES spreda izgleda kao potpuno novi model, a ne kao restilizovani automobil iste generacije.

Lexus je dodao nekoliko novih boja u paletu, a tu su i točkovi od 17 cola koji dolaze kao standardna oprema, a opciono moguće je odlučiti se i za one od 18 inča. F Sport modeli mogu se pohvaliti crnim naplacima od 19 cola.

Japanski premijum brend dugo je uspevao da odoli „tabletizaciji“ u automobilskoj industriji, ali je na kraju i on pokleknuo. Displej na vrhu centralne konzole ima dijagonalu od 8 inča, a moguće je doplatiti i za onaj od 12,3 inča. Lexus je čuo kritike na račun pozicije ekrana, te ga je 109 mm ka vozaču i suvozaču, kako bi bio nadohvat ruke.

Što se tiče palete motora, kako trenutno stoje stvari, ona se neće menjati sa jednim izuzetkom. Tu je sada ES 300 h F Sport koji sadrži sve odlike modela koji koriste ovu oznaku, ali upotrebljava hibridni pogonski sklop koji dostavlja 218 ks.

Dalje, ES 350 F Sport dobio je novi skup sistema tzv. Dynamic Handling Package. On podrazumeva dva nova režima vožnje Sport + i Custom, kao i adaptivno ogibljenje. Lexus ističe da osveženi ES sada pruža daleko bolju voznu dinamiku u odnosu na model pre restilizacije. Ažurirani sedan poseduje i niz modernih sistema aktivne i pasivne bezbednosti, praktično sve sa čime Lexus inače raspolaže.

ES se prodaje i u Evropi, tako da nema sumnje da će i osveženi model stići na Stari kontinent. To će se dogoditi najverovatnije u drugoj polovini tekuće godine, a za sada je poznato da će prodaja u SAD početi tokom jeseni.

AutoRepublika 

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Gledam „in Slovenio“ cene za ovaj ES.
Kod drugog paketa opreme ( 58.100e) , za dodatnih samo 1.450e možeš da doplatiš za „premium navigacijsko napravo od 8″ …“
Šta ti je premium, sunce ti …