1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Alfa Romeo 8C sa preko 800 ks?
Nova Alfa Romeo 8C sa preko 800 ks?
1

Nova Alfa Romeo 8C sa preko 800 ks?

7.42K
1
Podelite sa prijateljima:

Superautomobil sa središnje pozicioniranim motorom će naslediti twin-turbo V6 iz Giulije Quadrifoglio, ali sa električnom „forzom“.

Kada je Alfa Romeo predstavila proizvodne planove za period između 2018. i 2022. početkom juna, centralnu informaciju je predstavljao povratak 8C. Italijani su obelodanili neke preliminarne detalje, spomenuvši da će performantni kupe biti razvijen na osnovu monokoka od ugljeničnih vlakana sa središnje pozicioniranim twin-turbo motorom i elektrifikovanom prednjom osovinom.

Obećana je kombinovana izlazna snaga od preko 700 konja, ali po novom izveštaju, Alfa je potcenila hibridnu moć novajlije, jer će on po svemu sudeći raspolagati sa oko 800 ks. Nove informacije je obezbedio CAR Magazine, mada one još uvek nisu zvanično potvrđene. Inače, početak prodaje Alfinog superkupea se očekuje 2021. godine.

Da podsetimo, „Cuore Sportivo“ dolazi u vidu 2,9-litarskog motora, pozajmljenog od Giulije Quadrifoglio. Međutim, za potrebe 8C, V6 će biti „abartovan“. Postavlja se pitanje, koliko? Giulia i Stelvio Quadrifoglio isporučuju 510 ks, dok bi za potrebe nove Giulije kupe GTV „konjica“ trebalo da iznosi 650 „grla“.

U slučaju 8C, motor s unutrašnjim sagorevanjem neće biti usamljen, jer će usvojiti moćan hibridni sistem, kojeg ćemo videti i u Maserati Alfieriju. CAR izveštava da će električna asistencija doneti dodatnih 205 ks, što bi u kombinaciji sa V6 motorom u zbiru moglo da iznosi preko 800 konja.

Alfa je ranije saopštila da će novom 8C do „stotke“ trebati manje od tri sekunde.

Naravno, s obzirom na sve navedeno, Alfa Romeo 8C neće biti jeftin, a ekskluzivnost će se reflektovati u seriji od maksimalno 1.000 primeraka.

(7421)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Miki

Trebao bi se zvati 6C (ti nazivi su stari kad su se nazivali po broju cilindara). I nikada nece imati lepotu i zvuk prethodnog 8C (Maseratijev V8 i neponovljivi dizajn). Ali Alfa se mora voleti.