1. Home
  2. Vesti
  3. Velika bruka za Jaguar Land Rover – IT sektor zakazao
Velika bruka za Jaguar Land Rover – IT sektor zakazao
1

Velika bruka za Jaguar Land Rover – IT sektor zakazao

676
1
Podelite sa prijateljima:

Prethodnog meseca, britanski proizvođač automobila je objavio planove prema kojima se navodi da će biti prinuđen da otpusti oko hiljadu radnika iz lokalnih fabrika. Među pogonima u kojima je planirano smanjenje broja zaposlenih, našao se Solihil, kao mesto gde se proizvode modeli Range Rover, Range Rover Sport, Jaguar F-Pace i Jaguar XE.

Potez kojem je pribeglo rukovodstvo kompanije Jaguar Land Rover, inače pod kontrolom indijske grupacije Tata Motors, je razumljiv. Razlog tome je oštar pad prodaje, posebno dizel modela, i posebno na matičnom tržištu. Podsetićemo vas na analizu koju smo sačinili pre par meseci, a prema kojoj dizel vozila činile oko 91% od ukupne prodaje kompanije JLR.

Pored pada tražnje za dizel vozilima, koja su od vitalnog značaja za poslovanje obe britanske marke, nastupajući Brexit je takođe negativno uticao na poslovnu klimu u celoj Velikoj Britaniji.

Ako možemo da razumemo iznuđene planove za redukcijom broja zaposlenih u britanskim fabrikama, sledeći gaf, nikako ne možemo da shvatimo.

Naime, podaci kompanije Jaguar Land Rover o stotinama zaposlenih u fabrici Solihil iz Engleske, su “procurili” u javnost. Dokumenta otkrivaju detalje koji uključuju informacije o iskorišćenim danima za bolovanje, preduzetim disciplinskim merama, i što je još intrigantnije, u crveno obojene planove rukovodstva o planovima za otpust konkretnih radnika, u predstojećim nedeljama i mesecima.

Ukupno 600 zaposlenih je, mimo svoje volje, uključeno u skandal. Vest je objavio britanski Huffington Post, a proizvođač je reagovao demantijem momentalno.

U originalnoj priči koju je objavio ovaj britanski medij, može se pročitati i izjava jednog od radnika, koji je celu situaciju nazvao “odvratnom” i “sramotnom”.

(676)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Prodaće se svi ti dizeli u Srbistanu …