1. Home
  2. Vesti
  3. Geely Binrui F-Type dobio novo perje
Geely Binrui F-Type dobio novo perje
0

Geely Binrui F-Type dobio novo perje

634
0
Podelite sa prijateljima:

Uporedo sa restilizacijom modela Emgrand i Emgrand, Geely je unapredio još jedan sedan koji se nalazi na gornjoj granici C segmenta. U pitanju je najmoderniji predstavik trilinga i nosi naziv Binrui. Utemeljen je na modularnoj platformi BMA, koja je razvijena u saradnji s Volvoom. 

Binrui je debitovao pre oko dve godine i u gami kineske marke je pozicioniran kao najnapredniji sedan namenjen mlađoj populaciji, koji pride krasi i prisustvo izraženog sportskog duha. Sada izvršenim izmenama konstruktor teži da ojača proklamovani imidž.

Pred nama je novi Geely Binrui F-Type! Nestvarno je tako kako su Kinezi „naboli“ baš ovo ime, a nosiće ga osnovna verzija sedana. Čekamo na reakciju iz Jaguar Land Rovera, mada bi da reaguju mogli i Japanci, u šali da kažemo, zbog prevelike sličnosti s još uvek aktuelnom Hondom Civic. Inače, veze između Britanaca i kineskog Geelija su praktično nepostojeće, s obzirom na činjenicu da je kineski partner JLR-u preduzeće Chery.  so the reaction may not be the most positive.

Sedan Geely Binrui F-Type se razlikuje od prethodne verzije po implementiranim novim branicima. dok je i rešetka hladnjaka izgubila svojstvenu nekadašnju koncentričnu matricu. Od karakteristika noviteta je nužno pomenuti i sveprisutnu crnu boju koja krasi mnoge detalje, pa su tako čak i felne i kućišta retrovizora crna, a tu je i skromni spojler na poklopcu prtljažnika, uz nezabilazno slovo „F“. Najviše pogleda u putničkoj kabini kradu detalji izrađeni u kontrastnoj boji.

Međutim, postoji i tradcionalniji paket u mini familiji ažuriranog sedana. Nosi naziv Asian Games Version. U ovom izvođenju, sedan nudi obilatiju upotrebu hroma, dok su točkovi sivkaste boje, a karoserija je jednobojna.

Prilikom restilizacije je sedan doživeo i neke tehničke promene. Iz ponude je najuren jednolitarski osnovni turbo motor, dok je preostala četvorocilindarska jedinica zapremine 1,4 litara dobila novi impuls vatre, pa sada, umesto nekadašnjih 133 konjskih snaga i 215 Nm, nudi 141 konjskih snaga i 235 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Jedina alternativa za menjač jeste ona koja uključuje varijator, što znači da se manuelac više ne nalazi u ponudi.

Osveženi sedan Geely Binrui će dospeti do kineskih dilera pre kraja godine. Cene će kretati od 12 hiljada dolara, dok Emgrand startuje od 10.700 a Emgrand GL od 11.900 zelembaća. Uzgred, najtraženiji je najpriuštiviji Emgrand koji je tokom prošle godine isporučen na 211 hilajda adresa. Kad smo već tu, da kažemo da je Emgrand GL zabeležio 79 hiljada isporuka, a Binrui 84 hiljada.

AutoRepublika

(634)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments