1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini očekuje stabilnu tražnju u post-korona periodu
Lamborghini očekuje stabilnu tražnju u post-korona periodu
0

Lamborghini očekuje stabilnu tražnju u post-korona periodu

78
0
Podelite sa prijateljima:

S najvišeg mesta u Lamborghiniju je stigla optimistična izjava. Naime, italijanski proizvođač smatra da će se tražnja za superautomobilima čuvene marke konačno stabilizovati kada korona virus bude nokautiran, nakon što je tokom 2020. godine zabeležen pad prodaje usled epidemije.

Zahtevi za kupovinom se gomilaju takvom brzinom da bi uprava grupacije Volkswagen AG već sada mogla da računa na ponavljanje prodajnih performansi iz godine koja je na izmaku, rekao je za ekipu Bloombert TV-a, Stefan Vinkelman, inače šef čuvene latinske marke.

“Odličan je trenutak za nas,“ reče Vinkelman, koji je preuzeo brigu o Lamborghiniju tokom decembra.

Inače, prodaja Lamborghinija je opala za 14% tokom prva tri tromesečja tekuće godine, a kao razlog se navodi to što su fabrike i izložbeno-prodajni saloni bili zatvoreni u jednom periodu. Podaci koje smo upravo obelodanili su dostupni zahvaljujući tome što ih je Volkswagen podelio s javnošću. Podsetićemo da je u ranijem delu ove radne nedelje, nemački patron obznanio i da namerava da pod svojim okriljem zadrži brend Lamborghini.

Vinkelman, koji je pored Bugattijeve, nedavno dobio i dirigentsku palicu Lamborghinija, aktivno će raditi na razvoju električnih i hibridnih vozila, a sve zahvaljujući strogim i sve rigidnijim regulatornim pritiscima u smislu umanjenje ugljeničnih emisija. Međutim, on nije želeo da sa novinarima podeli išta podrobnije u vezi s planiranim modelima za budućnost marke.

“Potpuno je jasno da je deo moje agende pokriven rečju: elektrifikacija. Čak i superautomobili će biti prisiljeni da se usklade s dolazećom regulativom. Zakonodavac se trudi da drastično snizi nivo štetnih emisija“, zaključio je on.

AutoRepublika

(78)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments