1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Škode: Mali električni automobil i sedan su prioriteti
Šef Škode: Mali električni automobil i sedan su prioriteti
0

Šef Škode: Mali električni automobil i sedan su prioriteti

191
0
Podelite sa prijateljima:

Tomas Šefer prvi čovek češkog brenda najavio je da će ova marka snažnije ući u elektrifikaciju, a da prednost što se tiče električnih modela imaju mali gradski automobil i jedna limuzina. 

Prvi čovek Škode ocenio je da su ova dva modela najbitnija za Škodu, nakon što počne prodaja prvog njenog vozila baziranog na MEB platformi. Električni SUV Enyaq ući će u prodaju početkom iduće godine, a očekuje se da će mu se uskoro pridružiti i kupeolika varijanta.

Šefer je potvrdio da Škoda za sada neće imati električni pandan za svaki od svojih tradicionalnih modela. On navodi da je za takav poduhvat potrebno mnogo više novca nego što je predviđeno kroz investicioni plan. „Za sada će gamu električnih vozila činiti Enyaq i njegov derivativni model. U budućnosti su za nas ključni mali gradski automobil i sedan, nešto nalik Octaviji za budućnost“, rekao je šef češkog proizvođača.

Šefer je istakao da u Škodi veruju u svetlu budućnost modela Enyaq i naglasio da je u pitanju svestrano vozilo. „Verujem da će Enyaq pokriti zahteve tržišta od SUV modela, pa sve do karavana“, kazao je izvršni direktor Škode.

On je dodao da ukoliko VW grupa stvori novu platformu za male električne automobile, kao što smo već čuli najave, onda je i logično da Škoda nešto sa njom uradi. Šefer navodi i da bi Škodini modeli bazirani na ovoj arhitekturi morali da budu dosta drugačiji od Volkswagenovih, jer ne igraju „na istom terenu“.

Prema rečima Tomasa Šefera, trenutno najveći problem Škode jeste nedostatak proizvodnih kapaciteta. Fabrike u Mladi Boleslav i Kvasiniju trenutno rade na 118%! Već smo čuli najavu da će Škoda premestiti proizvodnju nove generacije Superba u fabriku u Bratislavi, što bi trebalo da rastereti proizvodne linije u matičnoj Češkoj.

Šefer je odbacio navode medija da će češka marka postati niskobudžetni brend. „Nemam instrukcije da pomeram ovu kompaniju u bilo kom smeru, samo da je održim uspešnom, i do sada to dobro radimo“, zaključio je šef Škode.

AutoRepublika 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments