1. Home
  2. Vesti
  3. Vlasnici kvadricikla Citroena Amija imaju problem s dopunom baterije
Vlasnici kvadricikla Citroena Amija imaju problem s dopunom baterije
1

Vlasnici kvadricikla Citroena Amija imaju problem s dopunom baterije

325
1
Podelite sa prijateljima:

Pojedini vlasnici malenog Amija, Citroenovog pulena u borbi za što čistiji vazduh u zagađenim evropskim gradovima, suočavaju se nemogućnošću dopune baterija, što jeste relativno redak, ali i prilično iritantan problem. Srećom, inženjeri francuske kompanije su dijagnostifikovali kvar i iznašli su relativno brzo i prilično lako rešenje.

To „relativno brzo“ u stvari znači da su protekle tri nedelje od kada je do svesti uprave francuske marke došlo saznanje o problemu, pa do iznalaženja solucije. Prvi registrovan problem se dogodio „Francuzu“ Mohamedu, stalno nastanjenom u Lionu, kako izveštavaju tamošnji mediji. Kako lokalni serviseri Citroena nisu bili upoznati s Amijem, a mališan nije mogao da iskoristi čak ni taj skromni potencijal baterije, iz kompanije su poslali (pravo) vozilo koje je Ami transportovalo do Pariza.

Srećom, konstruktor misli da je samo mali broj primeraka Amija pogođen problemom, a i njima će svakako pomoći tehničko saopštenje koje je nedavno izdala francuska marka.

Pre bilo kakve intervencije, radnici u servisu moraju izvršiti nekoliko provera. Prvo se moraju uveriti da je spoj potpun, odnosno moraju čuti ono svojevrsno „klik“ kojim se verifikuje uspostavljanje fizičke veze između punjača i konektora na vozilu. Zatim se proverava da negde nije došlo do prekida električnog provodnika. Zavisno od rezultata ovih provera, moguće su dve dijagnoze.

U pojedinim slučajevima moguće je da će se nametnuti neophodnost zamene konektora, dok je kod druge grupe vozila moguća nužna ugradnja novog konvertora.

Kako bilo, Francuzi navode da je za rešavanje prvoopisanog problema, stručnom licu potrebno da utroši 54 minuta, dok za eliminaciju drugog, alternativnog problem, radne potrebe se šire do nivoa od sat i 36 minuta. Srećom, s obzirom na garanciju, troškovi popravki padaju na teret Citroena.

Perica Rajković je bio na dinamičkoj prezentaciji noviteta, a utiske, zajedno s tradicionalno predivnim fotografijama, možete pogledati ovde.

AutoRepublika

(325)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Postoji i treće rješenje, uzmeš kabl od starog usisivača ,😂🤣