1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes priprema još nekoliko vrlo važnih premijera za ovu godinu
Mercedes priprema još nekoliko vrlo važnih premijera za ovu godinu
0

Mercedes priprema još nekoliko vrlo važnih premijera za ovu godinu

162
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je snažno krenula u 2021. godini i nastaviće sa istim tempom. 

EQA, EQB, EQS, potom nova C klasa, te osveženi CLS – Mercedes je u prva četiri meseca tekuće godine bio izuzetno aktivan na polju predstavljanja noviteta, a prema onome što je zvanično saopšteno očekuje nas još mnoštvo interensantnih debija u režiji „trokrake zvezde“.

U avgustu bi trebalo da bude prikazana serijska varijanta modela One, novog hiperautomobila Mercedesa sa hibridnom tehnologijom iz Formule 1. Čitava serija predviđena za proizvodnju je uveliko rasprodata, ali muke sa ovim vozilom ne prestaju. Nedavno je prototip modela One viđen kraj Nirburgringa gde se pokvario i pre nego što je stigao na stazu. Tako da je sasvim moguće da dođe do novog odlaganja premijere hiperautomobila.

Zatim, u septembru će Mercedes prikazati novi Citan i T klasu, modele koji su nastali u saradnji sa Renaultom, no zapravo su blizanci francuskog Kangooa. Dalje, u oktobru nas očekuje debi plug-in hibridnog izdanja S klase koje će nositi zvaničnu oznaku S 580e. O baterijskoj varijanti nove S klase za sada nema mnogo tehničkih podataka, ali je poznato da će imati domet od 100 km u EV režimu vožnje.

Mercedes je za novembar ostavio još jednu premijeru – novu generaciju modela SL. Dolaskom SL-a označava se ujedno i kraj karijere za AMG GT Roadster, jer nemačka marka planira da u budućnosti značajno umanji svoj kupe i kabrio portfolio.

Ove godine počinje prodaja i pomenutih električnih vozila koje je Mercedes već predstavio. Proizvođač iz Štutgarta ima ozbiljna očekivanja od dvojca EQA/EQB na Starom kontinentu, jer su „bazirani“ na poprilično uspešnim GLA i GLB, odnosno prate isti recept koji je Mercedes primenio na konvencionalnim izdanjima. EQS je priča za sebe i pandan konvencionalnoj S klasi. On predstavlja perjanicu EQ game, tj. Mercedesovog portfolija električnih automobila.

Planovi za 2022. godinu

Germanski brend nastaviće sa jakim nastupom i u narednoj godini jer će predstaviti još nekoliko vrlo bitnih noviteta, kako kod konvencionalne game, tako i kod električnih vozila.

Što se tiče EV aduta, u januaru iduće godine biće predstavljena limuzina EQE, koja je suštinski električna varijanta E klase. Biće bazirana na EVA platformi i očekuje se slična postavka u enterijeru kao kod nedavno prikazanog EQS-a. U oktobru 2022. Mercedes bi trebalo da predstavi EQT, odnosno električnu verziju T klase. Za kraj, u novembru/decembru naredne godine, proizvođač iz Štutgarta prikazaće EQS SUV, model koji bi trebalo da bude SUV rođak sedana EQS.

Kada je reč o premijerama koje nisu vezane za EQ gamu, tu nas čeka veća doza uzbuđenja. Odmah na početku godine Mercedes bi trebalo da obelodani restilizovani AMG GT4 koji bi trebalo da donese novu hibridnu postavku koja će isporučivati mamutskih 810 ks! Nemci obećavaju fantastične performanse, a brojke za sada „na papiru“ obećavaju veliko uzbuđenje.

Tokom narednog leta nemački brend upoznaće nas i sa osveženim duom A/B klasa. Nekada davno promašaj, danas je A klasa jedan od stubova prodaje Mercedesa u Evropi i vrlo uspešan model u komercijalnom smislu. Ne očekuju se nikakve drastične promene, ali je moguće da će doći do izmena kod palete motora.

S druge strane, teški dani za B klasu. SUV trend „pojeo“ je prodaju nekada popularnog MPV-a, tako da će Mercedes sa ovom generacijom okončati karijeru B klase. Taj model otići će u istoriju 2024. godine, te će ovo biti poslednje kozmetičke promene pred odlazak u penziju.

Tokom novembra 2021. godine Mercedes će predstaviti i novu iteraciju GLC-a. Od SUV-a iz D segmenta se očekuje da preuzme sve odlike u tehnološkim smislu od nove C klase, a veruje se da će i paleta motora bitia identična.

AutoRepublika 

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments