1. Home
  2. Video
  3. Pogledajte kako ubrzava novi VW Golf GTD (VIDEO)
Pogledajte kako ubrzava novi VW Golf GTD (VIDEO)
8

Pogledajte kako ubrzava novi VW Golf GTD (VIDEO)

1.94K
8
Podelite sa prijateljima:

Diesel power! 

Ovaj snimak izvući će osmeh na lice svim ljubiteljima dizela kao pogonskog goriva. Iako se verovalo da ćemo teško videti GTD izdanje kod osme generacije Golfa, u Evropi i dalje ima dosta onih koji žele potentan dizel blok u vozilu C segmenta. Stoga je Volkswagen i rešio da ponudi GTD izdanje i sa Golfom 8.

Po haubom ovog modela nalazi se dvolitarski četvorocilindarski turbo motor koji razvija 200 ks i čak 420 Nm. Snaga se na prednje točkove prenosi putem sedmostepenog DSG menjača. Na papiru, performanse izgledaju ovako: 0-100 km/h za 7,1 s, dok je maksimalna brzina ograničena na 245 km/h.

Kako to izgleda u stvarnosti, pogledajte u priloženom video-snimku:

(1944)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Sami likes this!
U svakom slučaju, GTD je kao sveti gral kod nas, ko ga ima- ostavlja mu mesto za slavskim stolom

moron

lepe rukavice

Stari Dejan

Teodora? 😀

moron

😊

sami

Golf GTD 200 ks 400+Nm čupa asfalt, troši ko upaljač. Pa gde su ti japancici hibridcicći benzinjare kiji fingiraju dizel. Gde su?

da11

Pa toyota yaris gr bi oderala tog gtda na svaki nacin. 260 Ks, 360Nm, 4×4,
0-100 5.3s.

sami

Samo ti maštaj, grrrrrrrr. poredis malu kotaricu koja nije ni standardna ni jeftina ni normalna ni udobna ni veliko auto da kreneš negde koje ždere gorivo i pravi dizel auto za sve. I uz sve opet grrrr ima manje Nm. To ti je neka kopija i osnov za WRC sertifikaciju, neko sranje.

nbjs

Pa nije ove SDI da trosi ko upaljac. Ovaj ce imati dobar cug kao i svi GTD do sad. Corolla Hybrid sa 180 konja je za pola sekunde sporija ali zato ima 25% nizu potrosnju. GTD je vrhunska masina ali daleko od toga da je jedina koja daje extra performanse uz malu potrosnju…