1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 408 kao ultimativno vozilo velikog Dijega
Peugeot 408 kao ultimativno vozilo velikog Dijega
0

Peugeot 408 kao ultimativno vozilo velikog Dijega

1.16K
0
Podelite sa prijateljima:

Velika zvezda svetskog fudbala Dijego Armando Maradona, koji je umro pre pet dana, odnosno u sredu 25. novembra, sahranjen je samo dan kasnije u blizini Buenos Airesa. Za transport posmrtnih ostataka je izabran preuređeni (umalo da kažemo u mrtvačka kola tjunirani) Peugeot 408. Međutim, kao što mu je i sam život protekao u silnim nemirima, ni sahrana nije mogla proći tiho i u spokoju.

Kao što je lako i pretpostaviti, najveću slavu omaleni Argentinac je uživao u domovini. Njegovu smrt, koju je dočekao tek što je uplivao u 61. godinu (mada je ogromna većina medija izvestila da se upokojio u šezdesetoj godini), milioni su teško podneli, pamteći trenutke radosti i slavlja koje im je priredio El Pibe de Oro.

U zemlji je momentalno proglašena trodnevna žalost, a sam tužan događaj sahrane je upriličen, kao što rekosmo, sutradan u odnosu na smrtni događaj nastao usled srčanog udara. Ceo obred je obilovao napetošću i nepredviđenim okolnostima.

Maradona je na večni počinak ispraćen Peugeotom 408, koji u zemlji gaučosa predstavlja vozilo lokalne proizvodnje, jer se sklapa u pogonima pod kontrolom PSA grupe u El Palomaru. Na proizvodnim trakama se danas već nalazi model druge generacije, a fotografije konkretnog četvorotočkaša, u civilnoj verziji, možete videti na kraju ovog kratkog izveštaja.

Cilj tužne povorke je bio da preveze kovčeg s posmrtnim ostacima Maradone na groblje Bella Vista, locirano na oko trideset kilometara udaljenosti od prestonice Argentine. Duboka tuga se osećala svuda duž rute kojom je kolona prošla, prema svim izveštajima s lica mesta, a što možete i videti na priloženim snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

Očevici prenose, a mi čitamo s francuskih medija, da se pogrebno vozilo, u čijoj pratnji je bio pozamašan broj policijskih četvorotočkaša i dvotočkaša, oko 17:30 našlo na autoputu ka groblju. Navijači i ostali poštovaoci Maradoninog dela su bili svuda uz ogradu.

Pogrebni Peugeot se s mukom probijao ka konačištu mnogih Argentinaca, a jedan od pešaka je umalo završio na haubi mrtvačkih kola.

Na kraju, tragikomično je i to što je u celoj toj „gunguli“ vozač Peugeota 408, promašio izlaz s autoputa koji vodi ka groblju i zaglavio se u gužvi. Da je živ, sigurno bi se i sam Dijego nasmejao ovome.

AutoRepublika

(1157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments