1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Ford veruje da će Mustang Mach E zadržati tek 39% vrednosti posle tri godine
Ford veruje da će Mustang Mach E zadržati tek 39% vrednosti posle tri godine

Ford veruje da će Mustang Mach E zadržati tek 39% vrednosti posle tri godine

195
1
Podelite sa prijateljima:

Električni automobili su u centru pažnje, ali lista kritika je poprilično duga i sačinjena je od strane svih onih koji još uvek nisu spremni da penzionišu svoje konvencionalne ljubimce na četiri točka. Razloga za tako nešto ima mnogo. Pre svega, još uvek nije moguće prevaliti velike distance s jednim punjenjem baterija, a čak i kada se krene na duži put, pa se u međuvremenu baterije moraju dopunuti, onda je potrebno sačekati i po nekoliko sati da se to obavi, ako uopšte nađete punjač koji je brži od kućnog priključka.

Prevedeno na neki jednostavniji jezik, vlasnike ne brine toliko motor na struju koliko ga brinu baterije, a nije retkost da se pokrenu priče kako je baterijsko pakovanje skupo za zamenu i da će vrednost automobila značajno opasti posle nekoliko godina vlasništva. Naravno, čak i automobili sa unutrašnjim sagorevanjem zahtevaju popravke (doduše i mnogo ekstenzivnije održavanje za razliku od elektromobila), ali njih može da popravi svaki lokalni „majstor Mujo ili Grujo“, što i nije slučaj sa električnim vozilima.


Kako je sve to povezano sa Fordovim novim krosoverom Mustang Mach E?

Pa ako je verovati informacijama koje su procurile na internet forum „MachEClub“, pad vrednosti novog krosovera će biti značajno veći od Fordovih tradicionalnih proizvoda. Do ove informacije je došao korisnik po imenu „ReturnOfTheMack“, koji kaže da je pregovarao sa Fordom o ponudama, to jest opcijama kupovine vozila na lizing u trajanju od tri godine, i da mu je tad rečeno da će Mach E zadržati tek 39% svoje vrednosti posle posle tog perioda.

To znači da čak i najjeftinija verzija pod oznakom Select, koja kao nova košta 42.895 dolara, će moći da se kupi za svega 16.612 najmanjih zelenih novčanica kao trogodišnji polovnjak. Automobili na lizing „preko bare“ su uglavnom ograničeni na „samo“ 12.000 milja (19.200 kilometara) godišnje, pa će drugi vlasnik zapravo odlično proći (barem sa finansijske strane gledanja).

Dok Fordovi pikap kamioneti i pikapi imaju veoma visoku preprodajnu cenu, spomenuta brojka za Mustang Mach E je zapravo gotovo identična onoj sa kojom se mogu „pohvaliti“ neki drugi električni automobili kao što su BMW i3 i Nissan Leaf. Sa druge strane, Teslin Model 3 je apsolutni lider i posle tri godine zadržava čak 90% svoje originalne vrednosti.


Eksperti kažu da je američki proizvođač vozila možda malo i preterao i da za njegovim krosoverom postoji veliko interesovanje. Ali, loše iskustvo sa električnim Focusom i nedostatak drugih modela na struju, trenutno su velika mana Forda, zbog koje će izgleda da ispaštaju kupci. Njegova isporuka inače startuje krajem meseca, a do tada će javnost saznati prve utiske medija.

AutoRepublika

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lala

Zapišite dva komada za mene po toj ceni.
Pa taman generator Hondin u gepeku držao.