1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Rusija: Vlasnici dali odgovor na pitanje koji krosover C segmenta je najprostraniji
Rusija: Vlasnici dali odgovor na pitanje koji krosover C segmenta je najprostraniji

Rusija: Vlasnici dali odgovor na pitanje koji krosover C segmenta je najprostraniji

779
3
Podelite sa prijateljima:

U sklopu priprema za izdavanje najsvežijeg marketinškog izveštaja koji bi trebalo da korisnicima pruži odgovor na pitanje koji je to SUV iz C segmenta, najpraktičniji, najkomforniji i najprostraniji, eksperti agencije za analize tržišnih zbivanja u automobilskoj industriji Autostat iz Rusije, su sproveli internet anketu, na temelju koje su ocenili, po osnovu navedenih kriterijuma, najpoželjnije predstavnike niže srednje klase, ali one sa povišenom pozicijom sedenja.

Istraživanje je vršeno u intervalu koji obuhvata oktobar 2018. godine i završava se zaključno sa poslednjim julom koji smo letos ispratili. Više od 3.000 duša je uzelo učešće u anketi koja se sastojala od oko 200 pitanja vezanih za svaki model ponaosob.

Ocenjivanje je vršeno u rasponu od 1 do 5, pri čemu je ocena „jedan“ označavala kompletno razočaranje, dok je najviša ocena („petica“) bila numerička ekspresija oduševljenja najviše vrste. Glavni kriterijum prilikom ocenjivanja je bio odnos, to jest “prostran/skučen” faktor.

Kao što se da primetiti, u generalnom plasmanu je vidna totalna dominacija Azijata. Ne samo da su prva tri mesta zaueli japanski modeli: Mittsubishi Outlander (4,71 poena); Honda CR-V (4,61 bodova) i Toyota RAV4 (4,55 poena), već su svih deset prvoplasiranih modela proizvodi „kosookih“ marki. Dve su kineske, isto je toliko i korejskih, dok se ostatak „veličanstvenih deset“ odnosi na plodove rada eksperata iz Japana.

Najbolje plasirani ne-azijski model je Ford Kuga na jedanaestom mestu, dok se na listi od evropskih četvorotočkaša (ukoliko se Kuga uopšte može svrstati u tu kategoriju), nalazi Volkswagen Tiguan i Renault Kadjar.

AutoRepublika

(779)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

X-Trail prostraniji od Qashqai?! Nema šanse. 🙂

moron

RAV4 ocena 4,55? Nepanoramski RAV na unutrašnjem delu krova, popreko, u zoni glave vozača/suvozača, ima tako spušteno „nebo“, da ja, nesporni telesni degenerik, skoro da diram glavom krov pri najspuštenijoj poziciji sedenja. Na i ne zadnjim sedištima (tu imam mesta za glavu), ali, napred skoro da nemam i osećam se jako skučeno u RAV-u (na prednjjim sedištima). Toliko loše da mi je poželjan koliko i čir na du.etu … Od panoramskih „đipova“, NAPRED ne mogu da sednem u 3008, a glavom „bijem“ i u QQ. Dok npr. u Kadjaru sa panoramom (napred) imam mesta „kao u bajci“. Prostranost/skučenost SUV-a (ili… Pročitaj više »

Dikh tu kava

Ali QQ i (Grand) Vitara.. Inače, i (svaka) 95-ica je prilično prostrana, ali ne želite u njoj da provedete više od sat vremena, ako i toliko. Tako i u Outlander-u..