1. Home
  2. Vesti
  3. Alpine A110 Sports X Concept ulazi u serijsku proizvodnju?
Alpine A110 Sports X Concept ulazi u serijsku proizvodnju?
0

Alpine A110 Sports X Concept ulazi u serijsku proizvodnju?

170
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka izgleda da se sprema za početak proizvodnje nove verzije modela A110. 

Alpine A110 Sports X Concept je predstavljen krajem januara prošle godine na Salonu automobila u Briselu, a sada stižu novi patentni crteži koji ukazuju na izvesne promene i mogućnost da Alpine dozvoli i serijsku montažu navedenog vozila. 

Dakle, radi se o tzv. Safari modelu, odnosno standardnom sportskom automobilu koji je opremljen gumama za sve terene, sa naravno uvećanim klirensom i ostalim detaljima u vezi sa allroad koncepcijom. U poslednje vreme videli smo niz ovakvih Safari izdanja od brojnih proizvođača, ali mahom su to bila demonstraciona vozila, bez namere da se jedan takav automobil zaista i ponudi kupcima.

Crteži do kojih se dokopao AutoWeek govore da bi Alpine A110 Sports X Concept zaista uskoro mogao da se nađe na tržištu. Podsećamo, iako se verovalo da bi Alpine mogao da nestane, sa dolaskom novog direktora Renault grupe ovaj brend dobiće daleko veću autonomiju. 

U budućnosti će Alpine predvoditi razvoj svih performantnih vozila Renault grupacije, a između ostalog, posedovaće i svoj tim u Formuli 1. Tako da bi stvaranje Safari modela otvorilo jednu novu nišu za Alpine, u kojoj bi ova francuska marka bila u suštini pionir (na aktuelnom tržištu).

AutoRepublika

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments