1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Bugattija preuzima i kormilo Lamborghinija
Šef Bugattija preuzima i kormilo Lamborghinija
0

Šef Bugattija preuzima i kormilo Lamborghinija

263
0
Podelite sa prijateljima:

Kako piše nekolicina stranih portala, izvršni direktor Bugattija – Stefan Vinkelman, preuzeće upravljanje i Lamborghinijem. 

Dakle, Vinkelman neće napustiti čelo Bugattija, već će neko vreme nastupati kao šef i francuske i italijanske marke. Lamborghini je ostao bez svog prvog čoveka Stefana Domenikalija, koji je rešio da se vrati svojoj prvoj ljubavi – Formuli 1. Domenikali je postao izvršni direktor Formule 1, a na novo radno mesto stupa 1. januara 2021. godine.

Kako javlja ANE, Vinkelman bi mogao da preuzme rukovođenje Lamborghinijem već 1. decembra. Navodno, sastanak Upravnog odbora Audija održaće se u toku dana, i tu bi trebalo da bude potvrđeno da će šef Bugattija imati istu ulogu i kod italijanskog brenda.

Ovo će biti drugi mandat Vinkelmanu u Lamborghiniju, jer je tu marku sa velikim uspehom vodio od 2005. do 2016. godine. Tada je prebačen u Bugatti u kom se takođe odlično pokazao.

No, čitava ova zbrka sa jednim čovekom na dve pozicije u dva različita proizvođača ukazuje da se ovde verovatno radi o privremenom rešenju. Podsetimo, već nekoliko meseci se priča da će Volkswagen grupa prodati nekoliko brendova iz svog portfolija, s tim da su u centru glasina upravo Bugatti i Lamborghini, kao i motociklistička marka Ducati.

AutoRepublika 

(263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments