1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz EQC 4×4² kao uvod za električnu G klasu
Mercedes-Benz EQC 4×4² kao uvod za električnu G klasu
0

Mercedes-Benz EQC 4×4² kao uvod za električnu G klasu

208
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno prikazani konceptualni Mercedes-Benz EQC 4×4² neće doživeti serijsku proizvodnju, ali predstavlja uvod u priču o električnom izdanju legendarne G klase. 

Još ranije smo čuli najave šefa Mercedesa, Ole Kelenijusa, o tome da će i G klasa morati da se elektrifikuje… Najverovatnije će to biti isprva sa plug-in hibridnim izdanjem, da bi kasnije na tržište stigao i EQG, odnosno električni pandan konvencionalnoj G klasi.

Kako javljaju nemački mediji, Mercedes će sa prikazanim konceptom uraditi sve neophodne testove, pre svega kada je reč o terenskoj vožnji, kako bi kada stigne EQG mogli da opravdaju status koji se očekuje od rasnog terenca kao što je G klasa. Prema navodima germanskih automobilskih novinara, EQG bi mogao biti prikazan već 2022. godine, što se čini nešto ranije nego što se pretpostavljalo.

Podsetimo Mercedes-Benz EQC 4×4² je identičan standardnom EQC kada je reč o pogonskom sklopu. I dalje ga pogone dva elektromotora, koji ukupno isporučuju 408 ks i 765 Nm. Nemačka marka je ponudila dva nova režima vožnje: Offroad Offroad+, koji bi trebalo da značajno uvećaju terenske mogućnosti ovog električnog modela. Naravno, najveća promena jeste ogroman klirens koji kod 4×4² verzije iznosi čak 293 mm.

Dakle, sve je ovo uvod u dolazak prve električne G klase. Ukoliko su navodi nemačkih automobilskih medija istiniti, onda ćemo više informacija o potencijalnom EQG dobiti u narednoj godini.

AutoRepublika 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments