1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo okreće leđa SUS motorima
Volvo okreće leđa SUS motorima
0

Volvo okreće leđa SUS motorima

148
0
Podelite sa prijateljima:

Švedska marka objavila je svoje planove za budućnost u vezi sa razvojem novih pogonskih jedinica. 

Ovaj korak mogao se pretpostaviti još prošle godine, kada je Geely objavio da se razvoj novih SUS motora pomera u Kinu, a da će se  Volvo baviti razvojem elektromotora. To upućuje da se Šveđani neće baviti ni termalnim agregatima za plug-in hibride na koje će se oslanjati u narednim godinama.

U saopštenju za javnost stoji da je Volvo otvorio novu laboratoriju za razvoj elektromotora u Kini. Navodi se da takva lokacija za istraživanje postoji i u Švedskoj, kao i da Volvo u obe istaknute zemlje poseduje laboratorije opremljene najmodernijom tehnologijom koje se bave razvojem nove generacije baterija za električne i hibridne automobile.

„Kao zamena za SUS agregat elektromotor je jedna od fundamentalnih komponenti EV modela. Interni razvoj elektromotora omogućava Volvou da iste optimizuje, što dalje vodi do prelaska na potpuno električna vozila“, navode pres predstavnici švedskog proizvođača.

Volvo je još ranije najavio ambiciozne planove, a to je da do 2025. godine čak 50% prodatih vozila tog brenda budu EV, dok će ostala polovina otpasti na plug-in hibride.

Nedavno je Hakan Samuelson, prvi čovek švedskog proizvođača, istakao da postoji velika šansa da će naredna generacija velikog SUV-a XC90 ujedno biti i poslednji novi Volvo koji će koristiti SUS motor.

Dakle, Šveđani se klade na električna vozila što nas navodi na misao da ćemo u narednim godinama videti ekspanziju EV portfolija Volvoa. Osim toga, već postoje najave da će ova marka uskoro ponuditi još jedan baterijski SUV, ali pozicioniran niže u odnosu na XC40.

AutoRepublika 

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments