1. Home
  2. Vesti
  3. Mask lično otpustio direktora firme – gradilišta u Nemačkoj
Mask lično otpustio direktora firme – gradilišta u Nemačkoj
2

Mask lično otpustio direktora firme – gradilišta u Nemačkoj

687
2
Podelite sa prijateljima:

Odluka da se otpusti generalni direktor fabrike u izgradnji Ajvan Horecki, doneta je u četvrtak. Rukovodilac koji je organizovao i nadgledao efikasnost izgradnje Tesline Gigafabrike u Grinhajdu kraj Berlina, bio je prinuđen da pokupi svoje stvari i stvarčice s radnog stola, i da napusti lokaciju. Kako prenosi ugledni nemački poslovni list Business Insider, izvršni direktor američke kompanije Tesla, Ilon Mask je odluku doneo „sam sa sobom“.

Kako je vest dospela u javnost, tako su i krenula nagađanja u pogledu toga šta je (što bi rekao Velja Ilić – govoreći o Medlen Olbrajt) nagnalo Maska da pusti Horeckog na poslovnu slobodu, pa je najčešće pominjani razlog bio onaj koji navodi da je to kazna za problem s neplaćenim računom za vodu, zbog čega je gradilište jedan dan bilo lišeno mogućnosti da se nastavi s aktivnostima, odnosno sve dok račun nije bio izmiren. Međutim, ova priča nema dodirnih tačaka sa stvarnošću, na isti način kao što ni pejzaž lokacije za fabriku sa naslovne fotografije, više nije takav kakav je prikazan, to jest kakav je pre početka gradnje bio.

Dakle, razloge za neočekivani razlaz treba tražiti u činjenici da su očekivanja Maska od osobe koja vodi građevinski projekat bila megalomanska, a da Horecki tome jednostavno nije bio dorastao, prema proceni, za mnoge iritantnog lika koji vodi Teslu. Osnovanosti ove pretpostavke doprinose i brojni sitniji problemi koji su pratili izgradnju fabrike, zahvaljujući čemu se i navodi da Horecki nije bio u stanju da se nosi s tolikim pritiskom.

U međuvremenu, novi direktor nemačkog ogranka Tesle bi trebalo da je već imenovan. Njegovo ime nije poznato široj javnosti, ali kako prenosi Business Insider, Tesla raspolaže dovoljno kvalitetnim kadrom, među kojima svakako ima nekog ko bi mogao da preuzme odgovornost.

Za kraj još da dodamo da je slučaj prokomentarisao i ministar za privredu nemačke pokrajine Brandenburg. Tom prilikom je Jerg Štajnbah, u petak izjavio da isključenje vode nema veze sa smenom direktora Tesle u Nemačkoj.

AutoRepublika

(687)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Lala

…Vidim Mrku ’99ili 2000te kako se voza čamcem ispod mosta u NS. Inžinjer ga ubeđuje da je nemoguće završiti most u zadatom roku.
Mrka u ljutini baca papire u Dunav…

BB

Đeš’ hAjvana za direktora…