1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Tjuneri misle da su doktorirali dizajn za BMW (VIDEO)
Tjuneri misle da su doktorirali dizajn za BMW (VIDEO)
4

Tjuneri misle da su doktorirali dizajn za BMW (VIDEO)

1.07K
4
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač specijalizovan za razvoj i plasman komponenti za automobile na sekundarnom tržištu, Prior Design je, posredstvom društvene mreže YouTube, skinuo veo sa svojih novih artikala u čiju buduću popularnost se polažu velike nade. Naime, nakon brojnih i žučnih primedbi entuzijasta koji su emotivno vezani za automobile marke BMW, a koje se tiču predimenzionirane rešetke hladnjaka, oni su odlučili da opipaju puls tržišta, u smislu ponude seta proizvoda „kojim se ispravljaju dizajnerski propusti iz Minhena“. U pitanju je nova maska hladnjaka, kao i prikladan prednji branik za performantne blizance – BMW M3 i M4.

Naravno, tržište za proizvode ovog tipa je prilično limitirano, i ne samo da je ograničeno na kupce četvorotočkaša koje su kroz svoje ruke propustile vrsne zanatlije iz M odeljenja, već na deo njih koji, za razliku od nas, ne pronalazi hipertfrofične bubrege, posebno privlačnim, već naprotiv.

Društvene mreže su u veoma kratkom roku nakon prvih najava glomazne rešetke hladnjaka bile preplavljene renderima s „normalnim“ njuškama za supermoćne primerke iz BMW-a, u čemu je svesrdno pomagao kompjuterski program Photoshop, Prior Design je otišao korak dalje, i treba ga shvatiti s dužnim poštovanjem.

 

Ne samo što su Nemci iz ove kompanije specijalizovani za kreaciju aerodinamičkih komponenti, naplataka izrađenih od lake legure i prestižnih sistema za odvod izduvnih gasova, već su prikazali i gotove proizvode koje smo pomenuli u uvodnom pasusu, a za koje se nadaju da će ući u serijsku proizvodnju. Pored toga, oni su u prošlosti već radili komponente za vozila sledećih marki: BMW, Audi, Porsche, Mercedes, Lamborghini i Ferrari.

Ipak, u ovom trenutku, rad Prior dizajna ostaje na nivou studije u ovom trenutku, izjavio je za magazin The Drive, portparol tjunerske kompanije, uz najavu da će masovna proizvodnja biti brzo pokrenuta, ukoliko se zapazi odgovarajući tržišni potencijal. Čovek nije propustio da naglasi da su inicijalne reakcije publike bile prosto izuzetne.

Ono što Prior Design predlaže jeste svođenje maske hladnjaka novog M3 na polovinu veličine fabričke vizije, kao i toj ideji prilagođene odbojnik i usisnike za vazduh. Drugi predlog predviđa da se njuška performantnih modela iz D segmenta upodobi prema onom što smo već videli na većem modelu BMW M8 Competition.

Uostalom, pogledajte malo video klip.

AutoRepublika

(1071)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Pa kad i jesu pogledajte ove dvije slike crvena ljepotica lijevo i ruzno smece desno.

Balkanboj

Ja bi to o’ma u proizvodnju bacio. Posebno onaj crveni model.
Obavezno da urade i običan prednji branik, za non-M modele, i sirotinja da se raduje.

D_C

‘…već na deo njih koji, za razliku od nas, ne pronalazi hipertfrofične bubrege, posebno privlačnim, već naprotiv.’

ehmmm, ko to predstavlja ‘nas’???

Negde sam ‘cuo’, valjda procitao da ce M3 zapravo biti u dve opcije, kako sa M4 njuskom tako i sa nosom ala M340i, pa kome se sta vec svidi.

Bungi

Ovaj video pokazuje koliko su predimenzionirani retro BMW bubrezi dizajnerski promašaj.Ako se pogleda auto i sa drugih strana sve je nešto oštro, narezano, nigdje elegancije, sklada linija.BMW je izgubio dušu.Domagoju Đukecu pod hitno noga iz BMW-a, neka ide u neku kinesku fabriku kosačica, neka tamo dizajnira.