1. Home
  2. Vesti
  3. Obustavljena prodaja Mazde3 u Rusiji
Obustavljena prodaja Mazde3 u Rusiji
0

Obustavljena prodaja Mazde3 u Rusiji

488
0
Podelite sa prijateljima:

Rusi su dobili mogućnost da pazare primerak Mazde3 četvrte generacije, tokom leta 2019. godine. Ali, ta mogućnost im je za sada stavljena u drugi plan. Radoznali novinari su primetili na ruskom sajtu japanskog proizvođača da je došlo do privremene obustave isporuka ovog modela. O čemu se radi?

Naime, Mazda3 se u Rusku Federaciju doprema iz matičnog Japana, što samo po sebi nije neobično, već se pre može protumačiti zaštitnim znakom ovog azijskog proizvođača. Međutim, sedan Mazda6 se sklapa u Rusiji. Shodno tome, manji model je donedavno bio samo neznatno pristupačniji od, lokalno proizvedenog većeg rođaka iz game. Bilo kako bilo, početkom godine je ruska vlada još jednom povećala namete na uvezena vozila, na koji način je Mazda3 postala još skuplja.

Poslednji kontigent popularne „trojke“ je dopremljen iz Japana na kraju 2019. godine, a prema zvaničnim statističkim podacima, u prvih osam meseci tekuće godine, na tom tržištu je isporučeno 385 primeraka iz tog kontigenta. Sada su i te zalihe presušile.

Rešenje problema bi bila lokalizacija proiuzvodnje, ali Japanci su kao proizvodne lokacije za Mazdu3 prijavlili samo fabrike u Hirošimi i Hofuu u Japanu. Međutim, treba znati da i nije previše komplikovan zahvat onaj kojim bi bilo omogućeno sklapanje i ovog vozila u istim fabričkim halama, to jest u Mazdi Sollers iz Vladivostoka.

Uzgred budi rečeno, tamo se već montiraju modeli: Mazda 6, CX-5 i CX-9. Doduše, nije to proizvodnja u punom smislu reči, već se pre radi o „šrafciger industriji“, odnosno ta fabrika ne poseduje odeljenje za zavarivanje, niti inkorporira lakirernicu.

Kad smo već na ovoj temi, nije loše napomenuti da je SUV s oznakom Mazda CX-30 inicijalno sertifikovan za montažu u Vladivostoku, ali taj proces još uvek nije pokrenut. Očekuje se da se CX-30 zakotrlja s proizvodnih traka do kraja godine, a onda je moguće da istim putem krene i Mazda3.

AutoRepublika

(488)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments