1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Volkswagen ispituje teren, traže zainteresovane za kupovinu Ducatija
Volkswagen ispituje teren, traže zainteresovane za kupovinu Ducatija
3

Volkswagen ispituje teren, traže zainteresovane za kupovinu Ducatija

235
3
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo VW grupacije navodno je već održalo prvu turu razgovora sa zainteresovanim kupcima za italijanskog proizvođača motocikala. 

Kao što je već poznato, nemački gigant revidiraće svoj portfolio brendova, s tim da su tri marke u fokusu: Bugatti, Lamborghini i Ducati. Volkswagen očito ne vidi budućnost za ove proizvođače pod svojom kapom, te uz obzir na ogromne troškove koje je donela elektrifikacija ovoj grupaciji, sasvim je logično da oni pronađu novog vlasnika.

No, kod Volkswagena to ne ide tako lako, jer je neophodno dobiti saglasnost svih bitnih faktora u kompaniji, uključujući i moćne radničke sindikate koji nisu radi rasprodaji bilo kakvih brendova, osim ukoliko ih ne ubede da je to dobro za budućnost kako samog Volkswagena, tako i njegovih radnika.

Rukovodstvo nemačke grupacije još nije potpuno rešeno da proda pomenute proizvođače, a kao opcije se navode i mogućnost partnerstva sa drugim kompanijama, ali i restruktuiranje navedenih marki.

Kada je reč o prodaji, Volkswagen je jednom već pokušao da se reši Ducatija, i to 2017. godine kada su se kao potencijalni kupci navodili Bajaj Auto, Polaris, te nekolicina investitorskih grupa… No, prodaja je obustavljena jer su radnički sindikati rekli Nein!

Kako je Ducati jedini motociklistički brend u okviru Volkswagenove imperije, logično je da on bude prodat jer je teško razvijati novu tehnologiju za samo jednog proizvođača, odnosno nije teško, nego je pitanje koliko je isplativo.

S druge strane, postoje i druga rešenja za Lamborghini i Bugatti. Za Lamborghini se veruje da će ga VW grupa poslati na berzu, s tim da će zadržati kontrolni deo akcija, dok bi Bugatti mogao da pređe u ruke Rimca, u zamenu za uvećanje udela u hrvatskoj kompaniji.

Više informacija o budućnosti ovih proizvođača biće poznato u novembru nakon što se održi sastanak rukovodstva Volkswagen grupacije na kojem bi trebalo da se donese odluka o sudbini Ducatija, Lamborghinija i Bugattija.

AutoRepublika 

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Uff, eto nam još svježeg kapitala za Rimca! 😂😂😂

Zoca

Ionako su ga kupili da bi smetali BMW-u tj.njegovoj moto diviziji .Javna tajna.Kako su se bahatili…..

Yankee

Nema vise Ferdinand Piecha, nema vise ni prostora za bilo sta sta ne donosi profit.