1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Seat otpočeo proizvodnju električnog skutera
Seat otpočeo proizvodnju električnog skutera
0

Seat otpočeo proizvodnju električnog skutera

163
0
Podelite sa prijateljima:

Španski proizvođač automobila ulazi i u segment motorizovanih dvotočkaša. 

Volkswagen grupacija je rešila da ne propusti šansu za plasman vozila koja spadaju u sferu mikromobilnosti. Seat je dobio zadatak da predvodi nemačku grupu na ovom tržištu i u narednim godinama počeće sa proizvodnjom nizom električnih vozila namenjenih upotrebi u urbanim uslovima.

Električni skuter svakako je dobar početak nove ere u Seatu. U suštini, španska marka nije samostalno razvila ovaj dvotočkaš, već se radi o vozilu koje je suštinski prepakovano. Izvorni model je S01, električni skuter koji proizvodi kompanija Silence, locirana u Barseloni. Dovoljno je znati da je i ovo preduzeće iz Katalonije, pa da Seatu i Silenceu nije bilo teško da se dogovore oko potencijalne saradnje.

Seatov električni dvotočkaš raspolaže sa elektromotorom snage 7 kW sa mogućim pikom na 9 kW. Energija se crpi iz baterije od 6 kWh, a u teoriji moguće je preći do 130 km sa punom baterijom. Seat Mo pruža i solidne performanse, jer se juriš do 50 km/h završava za 3,9 s, dok maksimalna brzina iznosi 100 km/h.

Baterija se lako vadi iz skutera, tako da ju je moguće puniti u svom stanu ili kući, dakle eksploatacija u velikim metropolama je još lakša upravo zbog ovakvog modularnog sistema jer se ne moraju konstantno tražiti slobodni ili ispravni javni punjači. Osim toga, ovaj električni skuter ima i mogućnost rekuperiranja energije koja nastaje kočenjem.

Seat, odnosno VW grupa, nadaju se dobrom prodajnom rezultatu ovog električnog mališana na više tržišta. Pre svega u Evropi i Kini, ali i u SAD. No, ne treba smetnuti sa uma i Indiju, koja je najveće svetsko tržište motocikala, jer VW grupacija već duže vreme želi da ostvari značajnije prisustvo u toj zemlji.

AutoRepublika 

 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments