1. Home
  2. Prezentacije
  3. Grupa Renault i Software Republique predstavili svoju viziju buduće mobilnosti
Grupa Renault i Software Republique predstavili svoju viziju buduće mobilnosti
1

Grupa Renault i Software Republique predstavili svoju viziju buduće mobilnosti

69
1
Podelite sa prijateljima:

Software Republique je ekosistem koji je pre otprilike dve godine stvorilo šest velikih kompanija, uključujući Grupu Renault. Ovaj sistem se uspostavio kao cilj da pomogne u stvaranju evropskog ekosistema za održivu, suverenu i bezbednu mobilnost. Njegova maršruta uspostavlja ambiciju da se lansira deset novih usluga i proizvoda, inkubira pedeset (ili više) novih kompanija i ponudi usluge širom sveta do 2025. godine.

U okviru Viva Technology 2023 koji se održava ovih dana, predstavljen je prvi veliki projekat koji sprovodi Software Republique. U pitanju je konceptualni model koji uključuje funkcionalne i inovativne tehnologije koje ilustruju njegovu viziju buduće mobilnosti usredsređenu na čoveka. Ovo je novi H1st vision, konceptni automobil koji će nam biti veoma poznat.

Podseća na Renault Scenic Vision. Međutim, francuska kompanija nije precizirala da li je novi H1st vision razvijen korišćenjem pomenute baze. Razvio ga je tim od stotinu ljudi. Za završetak projekta bilo je potrebno pola godine.

Novi H1st vision, čije ime znači „Human First Vision“, oprema dvadeset tehnoloških inovacija usmerenih na ljude. Svi su u funkciji i omogućavaju brigu o vozaču, putnicima i ostalim korisnicima javnog puta. Ovo su neke od inovacija:

  • potpuno nova i sigurna biometrijska kontrola pristupa,
  • jedinstveno zvučno iskustvo,
  • optimizovan domet i punjenje vozila,
  • monitoring zdravstvenog stanja vozača i vozila,
  • prediktivna upozorenja za zaštitu putnika i drugih na putu.

Što se tiče pogonskog sistema, nema detalja. Međutim, ponovo se možemo osvrnuti na pomenuti Scenic Vision iz Renaulta, koji je, da se podsetimo, opremljen hibridnim pogonskim sistemom u kojem je potpuno električni pogon kombinovan sa sistemom vodoničnih gorivnih ćelija. Opremljen je elektromotorom nove generacije, manjom baterijom i gorivom ćelijom.

Električni motor Scenic Visiona razvija snagu od 160 kW (218 KS). Napaja se energijom uskladištenom u litijum-jonskoj bateriji od 40 kWh. Sistem je upotpunjen gorivom ćelijom od 16 kW (22 KS). Renault navodi da ima domet do 800 kilometara.

AutoRepublika

(69)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Renou se mora priznati da je uvek sa tehnologijom u vrhu.