1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Wey Lanshan dobio novi enterijer i poboljšanu opremu
Krosover Wey Lanshan dobio novi enterijer i poboljšanu opremu
0

Krosover Wey Lanshan dobio novi enterijer i poboljšanu opremu

95
0
Podelite sa prijateljima:

Krosover Wey Lanshan (iliti Blue Mountain – plava planina) lansiran je u Kini prošle godine, a model je odmah ušao na tržište u restilizovanom obliku – lokalnoj javnosti se nije dopala originalna verzija. Hibrid sa petoro vrata dužine 5.156 mm je vodeći model linije SUV premijum brenda koncerna Great Wall.

Štaviše, Lanshan je na vrhu Weyevog rejtinga, ali je i dalje daleko od svojih konkurenata: u periodu januar-mart 2024. prodato je 6.715 jedinica, dok je, na primer, krosover Li L9 prodat skoro 23.700 jedinica u istom periodu. Na ovoj pozadini, brend Wey je odlučio da proširi asortiman svog vodećeg „admiralskog broda“ – najavljena je verzija pod nazivom Smart Driving Edition.

Nova verzija ima svoj enterijer. Ako standardni Wey Lanshan ima tri ekrana smeštena u jedno „telo“, onda Smart Driving Edition ima odvojene instrumente i multimedijalne displeje. Istovremeno, sistem za zabavu ima dva uvećana ekrana osetljiva na dodir – i, opet, nalaze se u jednom komadu. Specijalni krosover je dobio i novi volan, prednji panel je presvučen tkaninom, a u centru više nema fizičkih tastera.

Frižider je ugrađen u kutiju koja se nalazi između prednjih sedišta, a nasloni za glavu imaju integrisane zvučnike. Iznad glava putnika pozadi je odvojen električni otvor (običan SUV ima panoramski krov). Model takođe ima veliki displej za putnike u drugom i trećem redu – pričvršćen je za plafon. Kao i ranije, Wey Lanshan je predstavljen isključivo sa kabinom sa šest sedišta. Nova verzija takođe ima poboljšani set elektronskih asistenata: posebno je najavljeno 27 senzora, uključujući lidar.

Oprema je, prema preliminarnim podacima, prešla sa standardnog modela sa pogonom na sva četiri točka. Wey Lanshan Smart Driving Edition ima benzinski turbo motor 1.5 sa 154 KS (radi uglavnom u generatorskom režimu) i par elektromotora; ukupna snaga sistema je 517 KS i 933 Nm.

Ovaj krosover je opremljen baterijom kapaciteta 44,5 kWh, a samo na električnu energiju sposoban je da pređe 180 km po WLTP-u. Osnovni obični Lanshan ima jedan elektromotor (ukupne instalacione snage – 330 KS i 523 Nm) i bateriju kapaciteta 36,65 kWh, električni domet je 153 km.

Wey Lanshan Smart Driving Edition će imati punu premijeru na Sajmu automobila u Pekingu, koji se otvara sutra, 25. aprila. Moguće je da će kasnije unutrašnjost sa odvojenim instrumentima i multimedijalnim ekranima postati standardna.

AutoRepublika

(95)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments