1. Home
  2. Vesti
  3. Audi veruje da benzinci i dizelaši i dalje imaju budućnost
Audi veruje da benzinci i dizelaši i dalje imaju budućnost
5

Audi veruje da benzinci i dizelaši i dalje imaju budućnost

390
5
Podelite sa prijateljima:

Iako je Audi, kao i ostatak VW grupacije posvećen elektrifikaciji, nisu spremni da u potpunosti okrenu leđa SUS motorima. 

Šef nemačkog proizvođača, Markus Disman, potvrdio je da veruje da postoji budućnost za agregate sa unutrašnjim sagorevanjem, i da će proći još vremena pre nego što isti budu spremni da odu u istoriju. Šta više, Disman je branio dalju upotrebu odnosno ponudu dizel pogonskih jedinica, navodeći da je reč o najefikasnijim agregatima među SUS motorima.

U iskrenom medijskom nastupu kakav ovih dana retko viđamo u javnosti kada je reč o visokorangiranim rukovodiocima u automobilskoj industriji, Markus Disman je potvrdio da će Audi još neko vreme ostati posvećen dizelu kao pogonskom gorivu.

Ipak, prvi čovek nemačke marke ističe da su novi zahvati povodom smanjivanja emisije štetnih gasova doneli i dodatne troškove, što je učinilo da dizel agregati izgube privlačnost u određenim segmentima tržišta.

Disman je dodao da će Audi nastaviti da ulaže u razvoj SUS motora, sa ciljem da ih učini što efikasnijim. Osim toga, istakao je da veruje da će smrt ICE pogona doći kao politička odluka, kao i da se neće desiti u celom svetu u istom trenutku. Najverovatnije da će dizel uspeti da se najduže održi u Evropi, dok će benzinci imati značajno duži rok trajanja, pre svega na tržištima u razvoju.

Za razliku od ostalih premijum brendova, Audi se ne libi da ponudi svoje modele i sa mogućnošću pogona na CNG. Ovakve verzije postoje za A3, A4 i A5. Pored toga, brend sa četiri prstena ulaže i u razvoj vozila koja koriste gorivne ćelije.

Ipak, Audi je posvećen elektrifikaciji i jasno je da budućnost vide u električnim automobilima. No, uvek je dobro imati rezervu, otuda i ovakva opreznost Dismana povodom odricanja od SUS motora.

AutoRepublika 

(390)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Joseph

Slažem se.

moron

Znači, nema druge, nego u sledećem izvlačenju prelazim na Audi … Makar u onom najnižem paketu opreme ( mislim da se zove „Čkoda“ )?

Zvezdan Božinović

Čitaš mi misli

Rikošet

Dizelaši su do Euro 6 norme disali punim plućima, a sad šta su izbacivali u atmosferu to više nikog ne interesuje. Ujeo vuk magraca i hajmo dalje… Subjektivno mislim da je jedino PSA uspjela da ispuni tadašnje norme za dizelaše, jer je jedina ozbiljno radila sa AdBlue aditivom. Svi ostali su jednako „lažljivi“ kao i VW… Nažalost PSA je tu ekološku posvećenosr najviše i osjetila na svojoj koži, jer je barem u našem narodu dobila epitet proizvođača nepotrebno komplikovanih dizel motora, dok je sveti VW zahvaljujući „jednostavnosti“ debelo profitirao… Euro 6 norma je dizelaše potpuno začepila. Naime, i da vozite… Pročitaj više »

mkm

Najtacnija definicija
„Osim toga, istakao je da veruje da će smrt ICE pogona doći kao politička odluka“