1. Home
  2. Sajmovi
  3. Osvežena trozapreminska perjanica game u Kini: Volkswagen Phideon
Osvežena trozapreminska perjanica game u Kini: Volkswagen Phideon

Osvežena trozapreminska perjanica game u Kini: Volkswagen Phideon

6.24K
0
Podelite sa prijateljima:

Paleta modela koje Volkswagen nudi u Kini, višestruko je zanimljiva, i to ne samo zbog šarolike game krosovera koja se šepuri po izložbeno-prodajnim salonima dilerske mreže. Upravo je ovo azijsko tržište, jedino u globalnim razmerama, na kom se može izvršiti uplata za Volkswagenov najveći, i sedan s najviše prestiža, model Volkswagen Phideon.

Krstarica je duga 5.074 milimetara, utemeljena je na MLB platformi što znači da je agregat postavljen uzdužno. U tehničkom smislu, radi se o „rodu rođenom“ Audiju A6, dok je limuzina u marketinškom smislu, direktni potomak Phaetona. Četiri godine nakon svečanosti povodom premijere, Phideon je podvrgnut procesu zatezanja bora, u skladu s ranije utvrđenom dinamikom. Kao što ćemo zajedno videti, promene koje su se dogodile su bile odista skromne po obimu.

Međutim, činjenično stanje ukazuje na to da je Phideon, čak i na nezajažljivom kineskom tržištu neuspešan. Na primer, samo 14 hiljada primeraka ove limuzine je isporučeno tokom 2019. goidne. Iako to možda i ne zvuči kao promašaj, treba znati da je rođački model koji smo pomenuli, Audi A6 isporučen u tom kontigentu za samo jedan kalendarski mesec.

U liniji sa tom konstatacijom, dolazi i odluka proizvođača da ne investira značajne sume u modernizaciju velike limuzine. Na primer, perjanica nije dobila virtuelnu instrumentaciju, niti je dobila senzor za uređaj za klimatizaciju, što je inače uobičajeno da se nađe na svakom novom modelu Volkswagena.

Novine obuhvataju izmene na branicima, rešetki hladnjaka, LED farovima kao i zadnjim signalnim grupama. Povrh toga, dodaci na karoseriji koji su vezani za ovu restilizaciju, pokušavaju da više približe Phideon nekoj sportskoj noti i onome što se nudi u R-Line paketu, poznatom nam iz nomenklature nemačkog proizvođača. Lista opcija uključuje i ambijentalnu rasvetu, postavljenu oko amblema marke na nosu vozila.

Promene kojim je izložen kabinski prostor još su manje uočljive. Tu je multimedijalni sistem s nešto većim monitorom, koji je izgubio mogućnost upravljanja putem pritisaka na odvojene tastere, bilo kog tipa, što će reći da je sve preneto na ekran.

Dodatno, u podnožju centralne konzole je opredeljeno mesto za bežično punjenje pametnih telefona. Phideon je i ranije posedovao bogatu listu opcionala, uključujući i ventilaciju ili i masažu leđa i stražnjice, da prostite, putnika na zadnjoj klupi. Njima na radost služi i maleni frižider koji je smešten u centralno pozicioniranom odmorištu za ruke (uzetom u širem smislu).

Jedini motor koji je ostavljen na „izbor“ kupcima je turbobenzinski četvorocilindraš s oznakom 2.0 TSI. Dovoljno za 224 konjskih snaga koje se distribuiraju samo ka prednjim točkovima putem sedmostepenog automatskog menjača s dvostrukom spojnicom. Tu menjačku kutiju VW zove skraćeno DSG.

Nekada se Phideon mogao dobiti i s V6 jedinicom, ali je ona početkom godine isključena iz ponude zbog strože ekološke regulative. S druge strane, hibridnu GTE verziju, su na propast osudili kupci jer se nisu opredeljivali za nabavku iste.

Restilizovani sedan Volkswagen Phideon će u kineske maloprodajne objekte već sledećeg meseca. Sigurno će biti likova koji će prihvatiti da za njega iskeširaju više od 50 hiljada američkih dolara, koliko je proizvođač „odrapio“ za ulaznu verziju.

AutoRepublika

(6240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments