1. Home
  2. Sajmovi
  3. Prikazan koncept koji nagoveštava električni krosover Honda SUV e
Prikazan koncept koji nagoveštava električni krosover Honda SUV e

Prikazan koncept koji nagoveštava električni krosover Honda SUV e

225
3
Podelite sa prijateljima:

Gradski mališan iz Honde pogonjen električnom energijom već je na proizvodnim trakama, a kao glavna trižta za Hondu e su viđeni Evropa i Japan. Konstruktor je procenio da i nije baš mudro nastupiti u Americi ili Kini, s tako minijaturnim hedžbekom koji pride poseduje i skromnu autonomiju od svega 220 kilometara po WLTP protokolu, pa je zato uprava japanskog diva odlučila da užurbano razvije još jedan model. Prototip tog modela je upravo debitovao na tek otvorenom Salonu automobila u Pekingu.

Evo da kažemo i mi koju reč o novitetu. Honda SUV e jeste konceptno izvođenje kompaktnog krosovera, možda pomalo zdepaste siluete i stila koji promoviše dinamiku, da ne upotrebimo izraz koji se najčešće koristi, to jest „agresivnost“.

Ipak, razvojni tim nije izašao u javnost s informacijama čak ni indikativnog tipa, u pogledu osobina izloženog vozila, ograničavajući se na podugačko saopštenje u kom se navodi da elektromobil poseduje ceo koktel sistema elektronske asistencije i savremeni informativno-zabavni sistem Honda Connect. Njega krasi mogućnost pristupa, odnosno povezivost na globalnu mrežu.

Buduća serijska verzija ovog SUV-a će zasigurno zadržati generalne proporcije demonstrirane na konceptu, što se može reći i za viđene stilske pojedinosti. Međutim, ono što se sigurno menja jeste to da će varijanta namenjena tržištu posedovati pet, umesto troje vrata.

Pored toga, i enterijer će biti uređen u više „ovozemaljskom fazonu“ u odnosu na viziju budućnosti oličenu u konceptu. Honda obećava skori početak proizvodnje baterijskog krosovera koju planira da upriliči na teritoriji Narodne Republike Kine.

Hondin nastup na Salonu automobila u Pekingu nije iscrpljen prikazom pomenutog krosovera u konceptualnoj formi, već su Japanci demonstrirali i dopunjivu hibridnu verziju SUV-a s oznakom Honda CR-V.

U pitanju je „benzoelektrična“ modifikacija koja je nama u Evropi znana već tri godine. Slično izvođenje je bilo dostupno i Kinezima, međutim, instalirana baterija se nije mogla dopunjavati priključkom na utičnicu, što je ovom prilikom omogućeno. Tako je i CR-V za Kineze ušao u segment plug-in hibrida.

Nova Honda CR-V Sport Hybrid e + je zadržala pogosnki sklop s oznakom i-MMD. On uključuje dvolitarski atmosferski benzinski agregat, kao i električni motor. Međutim, postavke ovih sklopova su drugačije podešene, a od pratećih karakteristika noviteta, jedino je saopšteno da će čisto električna autonomija iznositi 80 kilometara.

Objavu u vezi svih ostalih pojedinosti možemo očekivati tek sledeće godine, odnosno onda kada verzija japanskog SUV-a s oznakom Sport Hybrid e + bude dospela na proizvodne trake, što neće biti organizovano samo na teritoriji Kine.

AutoRepublika

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Mislim da ovaj prototip najavljuje i buduci HRV koji treba da bude predstavljen 2021. godine, postoje slike kamufliranih modela na internetu koje bas odgovaraju ovim proporcijama.

Na prvu, izgleda da se odustalo od prakticnosti jer mi se visina cini bas malom, Znaci kolega MRN ipak nece biti potencijalni kupac 🙂

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
moron

U odnosu na RAV kao svog glavnog konkurenta u USA, Honda malo kasni sa predstavljanjem plug in verzije CRVa. A sa autonomijom samo na struju od oko 80 km, to znači da koristi veće baterije, kao i plug in RAV ( oko 18 kwh). I da i cena ide malo jače ka gore.

Što se tiče ovog koncepta, ako im je to najava forme novog HRVoja, „ode mast u propast“ …

BojanNeki

Kad se setim onih silnih naslova kako Honda ne veruje u električnu budućnost i sl.