1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovao je unapređeni Hyundai i30 N (GALERIJA)
Debitovao je unapređeni Hyundai i30 N (GALERIJA)
4

Debitovao je unapređeni Hyundai i30 N (GALERIJA)

528
4
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je osvežio svoj hot heč, uz blage vizuelne izmene i značajnije promene na mehaničkom planu. 

Za početak, snaga kojom raspolaže i30 N ostala je ista. Dvolitarski turbo agregat raspolaže i dalje sa 250 ks i 353 Nm u standardnom izdanju. Performance package omogućava 280 ks i 392 Nm, što je za 5 ks i 39 Nm više nego ranije. Tako potentnija varijanta i30 N je u stanju da obavi sprint do 100 km/h za svega 5,9 sekundi, što je za 0,2 sekunde bolje vreme nego pre ažuriranja.

Otkako je i30 N stigao na tržište, Hyundai je na većini promocija ovog modela dobijao isto pitanja – da li će u ponudi biti i automatski menjač sa dvostrukom spojnicom. Korejska marka je tako nakon restilizacije uvrstila u ponudu i osmostepenu automatsku transmisiju, a naravno i dalje je dostupan šestostepeni manuelni menjač.

Kada je reč o vizuelnim promenama, jedan od upečatljivijih je nova rešetka na prednjem delu vozila. Vidimo i novi svetlosni potpis u obliku položenog slova „V“ koji je integrisan u svetlosnu grupaciju. Pozadi vidimo novi spojler, drugačiji oblik svetlosne grupe, kao i veći prečnik ovalnih završetaka izduvnih cevi.

U enterijeru nije bilo nekih ogromnih izmena. Hyundai ističe da Performance Package, osim unapređenja vezanih za agregat donosi brojne druge komponente koje imaju za cilj smanjivanje mase ovog vozila. Tu su specijalna sedišta koja imaju masu od svega 2,2 kg, ali i novi točkovi od 19 cola koji su za 14,4 kg lakši od aktuelnih naplataka istih dimenzija.

Osveženi Hyundai i30 N stići će u evropske izložbeno-prodajne salone početkom naredne godine. Cene još uvek nisu poznate.

AutoRepublika 

(528)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Svaka čast Golfu GTI ali ja bih pre ovo vozio.

TNT

Ma pusti GTi, da li bi pre vozio ovo ili R?

igi

Hm, to je već za diskusiju 🙂 Više naginjem ka i30 N, makar mi se više sviđa.

TNT

Dobićeš plus od Zvekija, ipak je ovo čudo napravljeno pod Birmenovom palicom… Meni lično su svi hot-heč automobili super – ne bih se bunio ni protiv jednog od njih, ali ipak je pogon na svim točkovima nešto što R-u daje prednost, barem meni.