1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ford Ranger sada i u terenskom izdanju Tremor
Ford Ranger sada i u terenskom izdanju Tremor
0

Ford Ranger sada i u terenskom izdanju Tremor

118
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlogodišnji povratak Forda Rangera na američko tržište posle sedmogodišnje pauze, je prošao promenljivo u očima „Jenkija“. Mnogi su slavili što nekadašnji bestseler među manjim pikap kamionetima ponovo može da se kupi, ali je bilo ipak i onih koji su kritikovali limitirani izbor verzija i visoke cene. Na kraju godine, samo je 89.571 Rangera pronašlo kupce, što je bilo dovoljno za tek treće mesto u klasi, a ispred su se našli Toyota Tacoma i Chevrolet Silverado.

Možda spomenuta cifra ne zvuči skromno, ali ćemo spomenuti da je Ford sada već davne 1999. godine isporučio čak 348.358 jedinica. Veliku ulogu u ne baš sjajanom startu igra i sam Ford, koji nije želeo da Ranger previše smeta popularnijem i profitabilnijem modelu F-150, pa nije jurio za visokim ciframa već da ukrade što veći broj kupaca od konkurenstkih modela.


Da li je takva strategija bila pametna pokazaće vreme, ali kako nam se čini proizvođač polako kreće da se vraća staroj slavi. I pored epidemije virusa korone, prodaja je u prvih šest meseci ove godine skočila za 52%, a već nekoliko meseci Ford debituje sa specijalnim verzijama.

Najnovija od njih nosi oznaku Tremor i namenjena je svima onima koji vole da provode vreme daleko od asfalta. Ford je u prošlosti nudio razne modifikacije preko svoje „performantne“ divizije, ali je vlasnik morao samostalno da ih ugradi, dok je Tremor fabrički proizvod gde vlasnik samo treba da preuzme ključeve u izložbeno-prodajnom salonu.


Najveći deo modifikacija je otišao na ogibljenje. Sve je počelo sa 17-inčnim felnama i 32-inčnim pneumaticima Continental General Grabber A/TX, zahvaljujući kojima je visina vozila povećana za oko 2,5 centimetra, i klirens sada iznosi 264 milimetara.

Tremor pruža i veliki broj električnih pomagala, kao što je podešavanje ogibljenja zavisno od podloge i električno zaključavanje diferencijala. Ford obećava da će Ranger biti u stanju da savlada ubrzdice pod uglom od 31 stepena, što ga ne čini sposobnim kao F-150 Raptor, ali za jedan pikap srednje veličine je svakako impresivno. Znajući da će vlasnici voziti Tremor po teškim terenima, čitav pod vozila pruža dodatnu zaštitu.

Sa mehaničke strane promena nema, pa se ispod haube ponovo nalazi 2,3-litarski turbobenzinac sa 270 konjskih snaga i maksimalnih 410 Nm obrtnog momenta. Pogon na sva četiri točka je deo standardne opreme, a jedini menjač u izboru desetostepeni „automatik“.

Paket Tremor će se moći naručiti samo na dve već postojeće verzije i to one sa oznakom XLT i Lariat. U poređenju sa njima, ovaj terenski paket će se razlikovati po posebnoj masci hladnjaka, nešto izmenjenim branicima i posebnim grafikama.

 

Takvo zadovoljstvo košta 4.290 dolara preko cene XLT-a i Lariata, a Ford već sada pruža narudžbe. Videćemo da li će Tremor uspeti da zadovolji kupce dok ne debituje naredna generacija Rangera, a tada bi u ponudi trebalo da bude i ekstremni terenac Raptor.

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments