1. Home
  2. Prezentacije
  3. Suzuki osvežio model Swift
Suzuki osvežio model Swift
3

Suzuki osvežio model Swift

315
3
Podelite sa prijateljima:

Japanski mališan prošao je kroz restilizaciju sa blagim vizuelnim izmenama i neophodnom elektrifikacijom. 

Suzuki Swift za japansko tržište je predstavljen još tokom proleća, a sada stiže i onaj namenjen kupcima na Starom kontinentu. Kada je reč o dizajnerskim promenama, ima ih veoma malo. Mogli bismo kazati da se one ogledaju u implementaciji nove rešetke, drugačijeg prednjeg odbojnika, te izmenjene svetlosne grupe na anfasu vozila, a tu su i drukčiji točkovi.

Od sada će svaki Swift biti dostupan sa nekim vidom elektrifikacije. Osnovni agregat koji dolazi sa sistemom blagog hibrida jeste 1,2-litarski atmosferski benzinac sa četiri redno postavljena cilindra. No, čak i uz pomoć blagog hibridnog sistema, ovaj motor je morao da izgubi 7 ks i 13 Nm kako bi prošao najnovije Euro6 norme. Sada je vozaču na raspolaganju skromnih 83 ks i 107 Nm. Ni performanse nisu naročito impresivne, jer ovako opremljenom Suzukiju je do „stotke“ potrebno 12,2 sekunde.

Pomenuti agregat je osim sa manuelnim menjačem i pogonom na prednje točkove dostupan i sa CVT transmisijom i pogonom na sve točkove.

U ponudi ostaje i Suzuki Swift Sport, čija je pogonska jedinica uparena sa blagim hibridom od 48V. No, i ovde su radi prilagođavanja novim emisionim normama usledili „rezovi“, te sada 1,4-litarski benzinac isporučuje 129 ks i 235 Nm, 11 ks i 9 Nm manje nego ranije. Suzuki Swift Sport u stanju je da obavi juriš do 100 km/h za 9,1 sekundu, dok maksimalna brzina iznosi 210 km/h.

Japanska marka poradila je i na enterijeru vozila, te su sada prisutni kožni volan kao i ekran od 7 inča za upravljanje informativno-zabavnim sistemom za koji Suzuki tvrdi da sada ima brži odziv na komande. Swift će u Evropi biti standardno opremljen sa adaptivnim tempomatom kao i sa AEB sistemom.

Prvi primerci osveženog Swifta naći će se u evropskim izložbeno-prodajnim salonima do kraja tekućeg meseca.

AutoRepublika 

(315)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Sada je vozaču na raspolaganju skromnih 83 ks i 107 Nm“

Baš ga „osvežiše“ …

J4ZZ3R

Obrtni moment skoro kao bas dobar elektricni bicikl 🙂

moron

Baš ga „sa’raniše“ ekolozi …