1. Home
  2. Vesti
  3. Nedeljković predao 11 spektakularnih karavana bavarskoj policiji
Nedeljković predao 11 spektakularnih karavana bavarskoj policiji
6

Nedeljković predao 11 spektakularnih karavana bavarskoj policiji

24.58K
6
Podelite sa prijateljima:

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske, Joakim Herman je policijskoj upravi te nemačke pokrajine dodelio jedanaest vozila koje je ispred kompanije BMW, predao doktor Milan Nedeljković, inače član upravnog odbora premijum marke, zadužen za upravljanje proizvodnim procesom.

“Naši policijski službenici se u obavljanju službe oslanjaju na ultra moderne četvorotočkaše na svakodnevnoj osnovi,” kazao je Herman. „Do sada, imamo odlična iskustva s vozilima marke BMW. Radujemo se i implementaciji tehničkih inovacija. Efikasni i naklonjeni očuvanju prirodne okoline, laki hibridi postaju važan plod razvoja tehnologije, što posebno dobija na značaju u policijskoj službi koja se obavlja u velikim gradovima.”

Nedeljković je takođe dobio priliku da se „pravi važan“, pre svega zbog ispoštovanog roka isporuke, što nije bilo lako ostvarivo nakon prisilne obustave proizvodnje zbog divljanja virusa Covid-19.

“Počeli smo s proizvodnjom modela BMW Serije 3 Touring uz primenu takozvane tehnologije blagog hibrida, s posebno snažnim sistemom anlaser-alternator i dodatnom baterijom, još početkom jula u našim pogonima u Minhenu. Veoma smo zadovoljni što je bavarska policija jedan od prvih naših kupaca ovog proizvoda.”

Predmetna policijska vozila uskoro ulaze u službu u gradovima: Minhen, Virzburg i Bajrojt.

Oprema koja je dostupna na primercima Serije 3 iz BMW-a je razvijena od strane čuvenog M odeljenja, i instalirana je na konkretnim vozilima u okviru pogona u centrali, to jest u Minhenu. “Policija, vatrogasci i hitna pomoć imaju izbor od pet posebnih paketa opreme, uz 71 pojedinačnu stavku specijalnih dodataka, što je sve zasnovano na specifičnim zahtevima nacionalne i međunarodne regulative u toj oblasti,” pojasnio je rukovodilac pogona doktor Robert Engelhorn.

Na primer, obezbeđen je dodatan prostor za specijalnu opremu koja uključuje posebne radio prijemnike. Montaža specijalnih signalnih sistema, kao i grafika na karoseriji za policiju, ambulantu i vatrogasna vozila, su stavke koje su realizovane u glavnoj fabrici kompanije. Sva svetlosna signalizacija, karakteristična za vozila koja koriste „momci u plavom“, izrađena je uz primenu najsavremenije LED tehnologije.

Najviše pet vozila namenjenih za upotrebu u javnim službama se proizvode u Minhenu, na dnevnoj osonvi. Ukupno je 3.000 četvorotočkaša s oznakama marke BMW u službi u policijskoj upravi Bavarske, od kojih je 500 sišlo s proizvodnih traka fabrike u Minhenu.

AutoRepublika

(24584)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Baš lepo izgledaju ovi „lubeničari“

Balkanboj

Da te bude manje blam što radiš u muriji, voziš najnoviji BMW.

Šalim se naravno, mnogo je boje biti na službi u Bavarskoj nego kod nas gde te sleduje klot Rapid.

Crna Gora je tu možda i ponajbolje prošla, mi imamo službene Astre, i to dizele, mada im je signalizacija na nivou Zastave 101 od pre 30 – 35 godina.

Laki

Trojke za uniformisane a civilni vole petice odavno!

xtrimi

Meni je zanimljivo, i to sam pročitao u Mercedesovom muzeju da od neke 2002 tipa sva vozila službi imaju sivu kao osnovnu boju. Razlog da bi po isteku lizinga mogli da ih ogole od opreme, zamene pohabane i ne sdandardne delovi i prodaju ih lakše kao polovnjake.
Jer bela vozila su se pokazala kao teška za prodati.

I vidim i ovi BMW su sivi .

Mile kontraš

Mogli su ovi naši da im „povoljno“ nabave Škode ili Land Rovere.