1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley ostvario rekordnu prodaju u 2021. godini
Bentley ostvario rekordnu prodaju u 2021. godini
3

Bentley ostvario rekordnu prodaju u 2021. godini

366
3
Podelite sa prijateljima:

Uprkos sveopštoj krizi u automobilskoj industriji, za Bentley su u protekloj godini „cvetale ruže“. 

Ovakav rast prodaje uprkos nestašici poluprovodnika i mikročipova može se objasniti prioretizovanjem britanskog brenda u okviru VW grupacije. Šta više, Volkswagen je dao prednost skupljim vozilima gde je veća zarada po prodatoj jedinici, stoga se i lako može objasniti odličan uspeh Bentleyja u prošloj godini.

Britanska marka je ukupno prodala 14.659 automobila, što predstavlja rast od 31% naspram 2020. godine. Predstavnici ovog brenda veruju da je takvom pozitivnom trendu doprinela diverzifikacija portfolija, jer je Bentley tokom prethodne godine uveo na scenu čak 11 derivativa aktuelnih modela.

Naravno, Bentayga je najprodavaniji model Bentleyja sa učešćem u ukupnom rezultatu od čak 40%! Interesantno je da je svaki peti prodati primerak Bentayge koristio hibridni pogonski sklop. Continental GT drži udeo od 33% isporuka, dok je Flying Spur ostvario 27% od ukupnog broja dostavljenih jedinica britanskog proizvođača.

SAD ostaje glavno tržište za ovog luksuznog proizvođača. U 2021. godini tamo je poslato 4.212 automobila. Na drugom mestu je Kina sa 4.033 registracije i rastom prodaje u toj zemlji od čak 40%. U Evropi je od ukupne brojke prodatih automobila Bentleyja završilo 2.520 primeraka.

AutoRepublika 

(366)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„Uprkos sveopštoj krizi u automobilskoj industriji…“ – u krugovima koji sebi mogu da priuste ovakve automobile nema krize! 🙂

BB

Samo extremi rastu, Bently i Dacia, srednja klasa nestaje

Matija

Ne bih to rekao, srednja klasa u zbiru dominira trzistem. Da su stradali prosle godine, jesu! Ali oporavice se. Ko siri paniku – to su zurnalisti koji vecito traze udarne vesti.