1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Enyaq iV već na Tur de Fransu
Škoda Enyaq iV već na Tur de Fransu
2

Škoda Enyaq iV već na Tur de Fransu

213
2
Podelite sa prijateljima:

Samo dva dana nakon premijere, prvi električni SUV već je našao svoj put do najčuvenije biciklističke trke na svetu. 

Škoda je već 17 godina jedan od sponzora Tur de Fransa, i bilo je očekivano da će iskoristiti ovu manifestaciju da promoviše novi EV. Češka kompanija inače obezbeđuje 250 vozila za potrebe poznate biciklističke trke kroz Francusku. Veći deo flote koja je namenjana za ovogodišnju trku čine nove Octavije, ali ima tu primeraka i ostalih modela iz portfolija Škode.

Direktor trke, Kristijan Prudom, dobio je na korišćenje električni Enyaq koji je naravno specijalno opremljen za izazove na Tur de Fransu. Vozilo poseduje šest antena, frižider u kabini, sirene i sve ostalo što je neophodno za učešće ovog vozila na Turu.

Enyaq će svoju premijeru u javnosti imati na 183 km dugačkoj etapi Tur de Fransa između Gapa i Privasa. Električni SUV će ponovo biti u upotrebi na hronometru 19. septembra, kao i na završnoj etapi 20. septembra gde će ispratiti peloton do cilja na Jelisejskim poljima.

AutoRepublika 

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

VW i dalje ostaje kralj marketinga … Čestitke.

BojanNeki

Bilo je i vreme da biciklisti počnu sa manjim udisanjem izduvnih gasova svojih timskih pratilaca.
A ovaj će valjda uspeti da pređe 183 km. 😉