1. Home
  2. Vesti
  3. VW, Daimler, Ford i BMW zajednički rade na Ionity projektu
VW, Daimler, Ford i BMW zajednički rade na Ionity projektu
0

VW, Daimler, Ford i BMW zajednički rade na Ionity projektu

206
0
Podelite sa prijateljima:

Evropska mreža visokoenergetskih punionica će obuhvatiti oko 400 stanica do kraja dekade.

Već sada je jasno da će električni automobili postati standard u automboliskoj industriji, a nova mreža punionica pruža uvid kako će to da izgleda. Retkost je da se toliki broj proizvođača automobila udružuje u cilju razvoja jednog tako velikog projekta, koji uključuje inicijalnu seriju od 20 stanica za brzo punjnje koje će biti operativne do kraja godine. Ta brojka bi trebalo da poraste do 400 zaključno sa 2020. godinom.

Volkswagen grupa, Daimler, Ford i BMW su potpisali ugovor o kreiranju projekta pod imenom „Ionity“, a reč je o visokoenergetskoj (HPC) mreži, kreiranoj po evropskim standardima. Nemačka, Norveška i Austrija će dobiti prve stanice, koje će biti locirane na intervalima od 120 kilometara, tako da neće biti strepnje u vezi sa autonomijom.

Da bi ostvarili program, proizvođači automobila su potpisali partnerstva sa servisnom putnom kompanijom, Tank & Rast, mrežom prodavnica Circle K, kao i naftnom kompanijom OMV. Do kraja 2018., postojaće više od 100 stanica koje će koristiti evropski standard punjenja, „Combined Charging System“ (CCS), sa maksimalnim kapacitetom od 350 kW po punjaču.

Svi navedeni proizvođači uključeni u „Ionity“ projekat imaju podjednak udeo i voljni su da uključe i druge kompanije u cilju rasta panevropske HPC mreže. Osnivači smatraju da će električni automobili postati poželjniji u očima kupaca automobila zbog funkcionalne HPC mreže.

Sedište Ionityja je locirano u Minhenu, a očekuje se da tim poraste na 50 članova do početka sledeće godine.

 

 

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments