1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari GTC4Lusso već odlazi u penziju
Ferrari GTC4Lusso već odlazi u penziju
1

Ferrari GTC4Lusso već odlazi u penziju

653
1
Podelite sa prijateljima:

Karijera najpraktičnijeg Ferrarijevog modela biće prekinuta dolaskom SUV-a ovog brenda. 

Ferrari je potvrdio za portal motor1.com da se uskoro završava proizvodnja modela GTC4Lusso, kao i da je to u skladu sa ranije usvojenim planovima i životnim ciklusom automobila od nekih pet godina.

Dakle, svestrani Ferrari polako završava svoju karijeru kako bi napravio mesta u portfoliju za dolazak dugo najavljivanog Purosangue, prvog SUV-a propinjućeg konja.

Podsetimo, GTC4Lusso stupio je uz mnogo pompe na scenu 2016. godine. Verovatno najpraktičniji Ferrarijev model u istoriji, ovaj automobil je zaista mogao da posluži za svakodnevnu upotrebu, bez ikakvih problema. GTC4Lusso ipak nije zaboravio svoj Scuderia DNK, te je koristio V12 agregat radne zapremine 6,3 litra.

Ova pogonska jedinica isporučuje 681 ks, te je pomenuti model mogao stati rame uz rame sa većinom superautomobila. Ferrari je 2017. godine uveo u ponudu i GTC4Lusso T koji je koristio manji 3,9-litarski V8 turbo motor koji razvija 602 ks.

Dakle, italijanska marka će polako završiti sa proizvodnjom GTC4Lusso u svim varijantama i tako napraviti mesta za svoj prvi SUV. O tom modelu ne zna se skoro pa ništa, jer je Ferrari potpuno misteriozan. Ono što znamo je da će stići na tržište 2022. godine, tako da je moguće da će premijera biti održana tokom naredne godine.

AutoRepublika 

(653)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Rado bih se družio sa ovakvim penzio nerom, a mene zapala ona matora cicija Smuk 🦌🦌🤪🏖️