1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Logan nestala iz Zapadne Evrope
Dacia Logan nestala iz Zapadne Evrope
1

Dacia Logan nestala iz Zapadne Evrope

858
1
Podelite sa prijateljima:

Logan se više ne nudi ni u Španiji…

Sa plasmanom nove generacije Logana/Sandera, rumunska marka saopštila je da sedan neće ići put najrazvijenijih evropskih tržišta. Razlog je sasvim jednostavan, u ovim zemljama već dugo ne postoji potražnja za limuzinama u B, a ni u C segmentu…

Ipak, novi Logan je uspeo da pronađe put do Zapadne Evrope, konkretno do Španije. No, sada stižu informacije da je Dacia obustavila prodaju tog modela na Pirinejskom polustrvu zbog nedostatka zainteresovanosti potrošača.

Tako će Logan nastaviti svoju karijeru u centralnom i istočnom delu Starog kontinenta, gde i dalje postoji klijentela za jednu subkompaktnu berlinu. U međuvremenu, njegov rođeni brat Sandero, profitira na svim tržištima u Evropi, jer pored hečbek izdanja ima i krosover, odnosno Stepway verziju.

Dokaz da stanovnici bogatijih evropskih zemalja više nisu zainteresovani za limuzine u B/C segmentu pored izostanka Logana jeste i nestanak Fiatovog Tipa u sedan varijanti. I ovaj model je nestao sa nekoliko tržišta u zapadnom delu našeg kontinenta.

AutoRepublika 

(858)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ta klasa vozila je ionako odavno mrtva u EU. A i logan je samo jedan u nizu modela uradjen na platformi Clia 5, tako da tu nema preterane štete za reno (odnosno, za brend dačija).

A sve ostale Dačija „izvedenice“ iz Clia 5 se baš odlično prodaju.