1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Dileri nude Ford Mustang Shelby GT500 za dvostruko višu od preporučene cene
Dileri nude Ford Mustang Shelby GT500 za dvostruko višu od preporučene cene

Dileri nude Ford Mustang Shelby GT500 za dvostruko višu od preporučene cene

2.81K
0
Podelite sa prijateljima:

Još prošle godine, na Salonu automobila u Detroitu, Ford je debitovao s varijantom Shelby GT500 sportskog automobila čuvenog imena Mustang. Sa 760 konjskih snaga i maksimalnih 847 Nm obrtnog momenta ispod haube, ovaj automobil spada u sam vrh liste najpoželjnijih američkih proizvoda, pa od njega niko nije ni očekivao da će biti jeftin. Da bi cena bila niža, nije pomogao ni sam Ford, koji je ograničio ponudu na samo 5.000 jedinica i svi su odmah znali da će morati da plate daleko više od fabričke cene, ukoliko žele da postanu vlasnici ovog konkretnog predstavnika iz segmenta „muscle car“ automobila.

Pre nekoliko meseci je Ford najavio da će osnovni Shelby GT500 koštati 73.995 američkih dolara, a ukoliko kupac izabere svaku od dostupnih opcija, cena skače na čak 107.080 zelenih novčanica. Najveći deo bi otišao na takozvani „Carbon Fiber Track Pack“, koji menja mnoge delove, onima proizvedenih od laganih materijala, a samo za njega je potrebno izdvojiti čak 18.500 dolara.


Momenta kada automobil napusti fabriku, to jest kada vlasnik robe postane trgovinsko preduzeće, Ford više nema kontrolu nad cenom po kojoj se nudi kupljeni gotov proizvod. Naravno, nije retkost da salon „nabije“ ogromnu cenu, pored već visoke fabričke cifre, kada zna da ima redak primerak za koga će se kupci otimati, ali čak i u takvom slučajevima negde postoji granica. Takav trend se obično viđa među egzotičnim proizvodima, a u slučaju masovno proizvedenog vozila kao što je Mustang, čak i za one najređe cena retko kada pređe cifru od 10.000 zelenih novčanica preko fabričke (preporučene) brojke.

Ali na kanalu nazvanom „Speed Phenom“, koji postoji unutar sajta Youtube, je osvanuo video klip jednog od retkih Shelbyja koji je već napustio proizvodnu traku. Reč je o spomenutim, najbolje opremljenom primerku za koga trgovačka kuća nazvana Villa Ford, iz američke savezne države Kalifornije traži čak 100.000 dolara preko preporučene cene od 107.080 novčanica.

Da, dobro ste pročitali – ovaj GT500 po oceni vodećeg kadra salona vredi čak 207.080 dolara, što je više nego što treba izbrojati za Lamborghini Huracan, Porsche 911 Turbo i mnoge druge egzotične proizvode na četiri točka.


Nije bilo potrebno mnogo vremena pre nego što je salon počeo da dobija kritike kako pravim ljubiteljima uskraćuje mogućnost da pazare „muscle car“ i da postanu vlasnici kultnih modela kao što je Shelby GT500 tako što na njih stavlja astronomske cene, pa su šanse velike da će ih kupiti samo neki bogataš koji ih verovatno nikada neće ni voziti.

S druge strane, salon se brani uz objašnjenje da je ovaj konkretan primerak, jedan od retkih koji su već napustili fabriku i da je interesovanje veliko, pa samim tim imaju pravo da unovče nesvakidašnju situaciju. Na kraju dana, proizvod vredi onoliko koliko je kupac spreman da izdvoji za njega, zar ne?

AutoRepublika

(2805)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments