1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus odlaže početak proizvodnje modela Evija
Lotus odlaže početak proizvodnje modela Evija
0

Lotus odlaže početak proizvodnje modela Evija

113
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka prinuđena je da odloži početak montaže svog hiperautomobila Evija, pre svega zbog problema u vezi sa korona virusom. 

Fil Popam, šef Lotusa, naglasio je da ne postoje nikakvi problemi u samom procesu proizvodnje, već da ovaj proizvođač nije uspeo da završi kompletan proces testiranja četiri prototipa koja su napravljena zarad ispitivanja u različitim uslovima.

„Trebalo je da obavimo testiranje vožnje na duži period u vrelim uslovima i to je bilo planirano da se uradi u Španiji. Međutim zatvaranje granica, karantin i problemi u vezi sa logistikom su sve to odložili. Izgubili smo gotovo pet meseci čekajući da se stvari ponovo dovedu u normalu i da nastavimo sa procesom ispitivanja prototipa“, kazao je Popam.

Šef Lotusa je dodao da nije siguran kada će biti kompletirana faza testiranja prototipa, jer sve zavisi od situacije sa korona virusom, i naglasio je da je moguće i dalje odlaganje početka proizvodnje Evije. „Želimo da budemo sigurni u naš proizvod“, naglasio je izvršni direktor britanskog brenda.

Ipak, Lotus definitivno nije dangubio, jer su vreme izgubljeno za testiranje vozila u različitim vremenskim uslovima iskoristili za unapređivanje na drugim poljima. Tako će serijska varijanta imati oko 2.030 ks, što je više nego što je bilo inicijalno najavljeno.

Popem je potvrdio da britanski proizvođač ostaje pri odluci da napravi svega 130 primeraka modela Evija, i dodao da je oko 70 potencijalnih kupaca već u kontaktu sa Lotusom u vezi sa kupovinom ovog automobila, te da je većina od njih uplatila depozit.

On je dodao da prema njihovim aktuelnim procenama, prvi primerci modela Evije trebalo bi da siđu sa proizvodnih traka krajem drugog kvartala naredne godine.

AutoRepublika 

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments