1. Home
  2. Vesti
  3. Japanci stopirali izvoz automobila na Novi Zeland zbog smrdibuba
Japanci stopirali izvoz automobila na Novi Zeland zbog smrdibuba
0

Japanci stopirali izvoz automobila na Novi Zeland zbog smrdibuba

370
0
Podelite sa prijateljima:

Naslov zvuči potpuno neverovatno, ali novozelandske vlasti vratile su tri broda sa japanskim automobilima natrag za matičnu zemlju, jer su bili puni smrdibuba.

Naime, zbog duge izolovanosti Novog Zelanda, ekosistem ovog ostrva je vrlo osetljiv, a nove, invanzivne vrste, osim što uništavaju biodiverzitet zemlje, vrše i atak na poljoprivredu ove države. Vlasti Novog Zelanda posebno vode računa o dolasku smrdibuba, koje predstavljaju velike štetočine.

Dejvid Vinsen, izvršni direktor Asocijacije uvoznika automobila Novog Zelanda potvrdio je CNN-u da je za Japan vraćeno nekoliko brodova koji su nosili više od 10.000 vozila namenjenih za tržište Novog Zelanda. Prema rečima Vinsena, do sada nije viđena tolika količina smrdibuba u automobilima. Pored toga stopiran je uvoz i 8.000 automobila koji čekaju na utovar na brodove u Japanu.

Novozelandske vlasti vrše dezinsekciju svih vozila koje stignu u zemlju, a zbog nedavnih problema sa japanskim vozilima biće ustanovljena nova, strožija regulativa za automobile koji dolaze iz Japana.

(370)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments