1. Home
  2. Vesti
  3. BMW prodao 61.650 elektrifikovanih automobila u prvoj polovini godine
BMW prodao 61.650 elektrifikovanih automobila u prvoj polovini godine
0

BMW prodao 61.650 elektrifikovanih automobila u prvoj polovini godine

106
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarci imaju razloga za slavlje, jer je prodaja elektrifikovanih vozila plavo-belog propelera na visokom nivou. 

BMW grupa je u periodu od januara do juna isporučila 61.652 elektrifikovana automobila. Iako je evidentno da postoji tendencija rasta prodaje ovakvih modela, ipak je to daleko od onoga što predstavljaju vozila samo sa SUS motorom za BMW.

Tako je ova nemačka marka u prvoj polovini godine dostavila ukupno 842.153 automobila, uz pad prodaje od 21,7%. Britanski Mini koji je član BMW grupe, za prvih šest meseci tekuće godine prodao je 118.862 automobila.

Ipak, tek se očekuje veliki rast prodaje baterijskih automobila BMW grupacije. Tako će nemački brend krajem godine na tržište plasirati električni iX3, koji će prvo stići u Kinu, a onda i na ostala tržišta. Naredne godine stiže još jedan električni krosover, da bi 2022. u igru ušao i model i4.

Dalje, od 2022. do 2023. Bavarci planiraju da izbace i7, odnosno električni pandan Seriji 7, potom iX1, a na kraju i baterijsko izdanje Serije 5. Očekuje se da će kompletna gama BMW-a do 2025. godine imati električnu verziju za svaki model.

Iako brojke koje su saopštene za ovu godinu nisu male (a treba naglasiti da tu ulaze i plug-in hibridi), sve je to i dalje daleko od Tesle. Američki brend je u prvih šest meseci 2020. prodao 179.050 automobila, a ni oni neće sedeti skrštenih ruku jer će u narednom periodu početi prodaja kontroverznog Cybertrucka, ali i dugoočekivanog Roadstera.

AutoRepublika 

(106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments