1. Home
  2. Vesti
  3. Opel ponovo startovao sa proizvodnjom u Ajzenahu
Opel ponovo startovao sa proizvodnjom u Ajzenahu
0

Opel ponovo startovao sa proizvodnjom u Ajzenahu

209
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvodna lokacija Opela počela je sa funkcionisanjem nakon duže pauze.

Više od dva meseca mirovale su proizvodne linije pogona u Ajzenahu, odakle inače dolazi SUV model Grandland. Prvi radni dan obeležio je dolazak šefa Opela, Uvea Hohgešurca, ali i premijera savezne države Turingije – Boda Ramelova.

Već ovaj podatak ukazuje na to koliko je Stellantisu važno da udovolji nemačkoj javnosti koja se silno uzburkala pred kraj prošle godine. Bilo je tu najava da bi Stellantis mogao oduzeti Opelu fabrike u Nemačkoj, kao i da će se proizvodnja preseliti u druge zemlje…

“Vrlo smo zadovoljni što je ponovo počela proizvodnja naše SUV perjanice u Ajzenahu. Otvaramo novo poglavlje u uspešnoj istoriji ove fabrike”, stoji u saopštenju Opelovih čelnika za javnost.

Inače, prvi primerak Grandland koji je sišao sa proizvodne trake ove godine godine jeste plug-in hibrid sa 300 ks u Ultimate paketu opreme. Za nemačku marku je bitno da se što pre omasovi proizvodnja upravo zbog baterijske varijante, odnosno radi umanivanja flotne emisije štetnih gasova u Evropi.

Čini se da su se strasti u Germaniji smirile nakon što je Opel opet počeo da montira vozila u Ajzenahu. Uostalom, u Stellantisu imaju velika očekivanja od brenda iz Riselshajma, upravo zbog toga što je jedina “nemačka” marka u portfoliju.

AutoRepublika 

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments