1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Još jedan slavni Ford Mustang promenio vlasnika
Još jedan slavni Ford Mustang promenio vlasnika
0

Još jedan slavni Ford Mustang promenio vlasnika

957
0
Podelite sa prijateljima:

Proteklog vikenda u američkoj saveznoj državi Floridi je održana čuvena Mecum aukcija, gde su mnogobrojni slavni automobili dobili nove vlasnike. U centru pažnje se našao Ford Mustang iz 1968. godine, koji je Stiv Mekvin vozio u kultnom filmu „Bullitt“, za koga je kupac morao da izdvoji čak 3,74 miliona dolara. O ovome ste imali prilike da čitate i na našem sajtu.

Međutim, veoma mali broj medija je preneo vest da se na istoj lokaciji našao još jedan slavni Mustang. Reč je o primerku poznatom kao „Eleanor“ iz filma „Gone in 60 Seconds“, koji je lično pripadao zvezdi filma Nikolasu Kejdžu. Iako je na malim ekranima predstavljen kao Shelby GT500 iz 1967. godine, Eleanor je zapravo obični Mustang, fastbek dizajniran od strane Cinema Vehicles Services (CVS).

Firma je modifikovala 11 primeraka za različite uloge, a kraj su dočekala samo dva automobila. Jedan od njih je korišćen za „brze“ sekvence, odnosno za  jurnjave. Taj konkretan primerak je pre nekoliko godina prodat za nešto više od milion američkih dolara. Sada je na red došao i drugi automobil iz poznatog filma, a njegova uloga je bila dominantna, u scenama gde su se morali videti detalji.

Nakon što je snimanje završeno, poklonjen je Nikolasu Kejdžu, a zatim je preprodat nekoliko puta. Novi vlasnik ga je platio 852 hiljada američkih dolara, pošto je pobedio u takmičenju koje je organizovala pomenuta aukcijska kuća Mecum.

Automobil pokreće V8 agregat zapremine 351 kubnog inča (5,7 litara) sa preko 400 „konja“. Tolika snaga se prenosi na zadnje točkove preko četverostepenog manuelnog menjača. Iako je Eleanor u filmu bio opremljen NOS sistemom, primerak iz ove priče nije imao tu opciju, dok sa druge strane, spomenuti model za jurnjave jeste.


Nema sumnje da će cena rasti narednih godina, pa je izvesno da se novi vlasnik definitivno izborio za dobru investiciju.

AutoRepublika

(957)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments