1. Home
  2. Vesti
  3. Lucid Air će izgleda nadmašiti Teslu po pitanju autonomije EV
Lucid Air će izgleda nadmašiti Teslu po pitanju autonomije EV

Lucid Air će izgleda nadmašiti Teslu po pitanju autonomije EV

339
0
Podelite sa prijateljima:

Lucid je objavio tizer snimak na kojem pokazuje brojku od 711 kilometara autonomije na svom dolazećem modelu Air.

Nedavno je najnovija iteracija Teslinog Modela S postala prvi električni automobil koji poseduje domet s jednim punjenjem baterije veći od 400 milja, odnosno 640 kilometara(„u našem novcu“), a testirana je od strane američke Agencije za zaštitu okoline (Environmental Protection Agency – EPA).

U tizer snimku Lucid je nagovjestio domet, iako je teško vidjeti konkretnu brojku, čini nam se da smo uspjeli da uhvatimo naznačenu cifru iz koje slutimo autonomiju od pomenutih 711 kilometara.

Jedan od razloga zašto ce Lucid Air moći da ima tako dobru autonomiju jeste aerodinamika. Da budemo precizni Lucid Air će biti najaerodinamočnija limuzina na svijetu, sa otporom vazduha od svega 0.21 Cd (coefficient of drag). Ono što i dalje ne znamo jeste veličina baterije koju će ovaj automobil koristiti, ali zato je poznata maksimalna brzina, i ona iznosi nevjerovatnih 380 kilometara na sat.

Predstavljanje ovog automobila se očekuje 2021 godine a početna cijena u Americi će iznositi oko 60.000 dolara, dok će ekskluzivna luksuzna verzija koštati čak 160.000 dolara.

AutoRepublika

(339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments