1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Polo – izbačen dizel motor iz ponude u Španiji
Volkswagen Polo – izbačen dizel motor iz ponude u Španiji
0

Volkswagen Polo – izbačen dizel motor iz ponude u Španiji

533
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka značajno je revidirala gamu i opcije kod svog automobila iz B segmenta u Španiji. Tako je rešeno da se kaže zbogom dizel motorima ali i GTI varijanti Poloa. 

Da li je Volkswagen izbacio dizel agregate kod Poloa zarad smanjivanja flotne emisije štetnih gasova, ili je njihova prodaja bila isuviše mala, ostaje i dalje misterija. Slično je i sa GTI verzijom, mada nema nikakve sumnje da ovo izdanje nije imalo nikakvu fantastičnu prodaju u Španiji, zapravo istina je verovatno daleko od toga.

Elem, izbacivanjem dizelaša iz ponude, Polo je na Pirinejskom poluostrvu spao na samo dva agregata. U pitanju je 1,0-litarski MPI agregat sa 80 ks i petostepenim ručnim menjačem, dok je drugi deo game 1,0-litarski TSI sa 115 ks koji može dolaziti sa šestostepenim ručnim menjačem ili sedmostepenom DSG transmisijom.

Promene na španskom tržištu su poprilično indikativne i za ostatak Starog kontinenta, mada nema sumnje da će pragmatični Volkswagen zadržati dizel u ponudi tamo gde postoje velika potražnja.

Polo u Španiji u baznoj opremi sa motorom od 80 „konja“ košta 17.000 evra. Osnovna oprema donosi čelične naplatke, halogene farove, grejane i elektro podesive retrovizore i prozore, potom klima uređaj, višestruke vazdušne jastuke (napred, pozadi i vazdušne zavese)… U kabini se mogu pronaći dva priključka za USB uređaje, vozačko sedište je podesivo po visini, dok je upravljač podesiv po visini i dubini.

Bazni Polo u Španiji ima i centralno zaključavanje sa daljinskim upravljačem. Osim toga, tu je sistem Front Assist kao pomoć pri kočenju, zatim senzori pritiska u gumama, onda sistem za detekciju pešaka, tempomat…

Najskuplji Polo na Pirinejskom poluostrvu jeste onaj u R-Line paketu opreme sa agregatom od 115 ks i DSG menjačem. Za ovaj model neophodno je izdvojiti 23.140 evra.

AutoRepublika 

(533)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments