1. Home
  2. Vesti
  3. Renault kreće u ofanzivu na kompaktni segment
Renault kreće u ofanzivu na kompaktni segment
1

Renault kreće u ofanzivu na kompaktni segment

332
1
Podelite sa prijateljima:

Novi izvršni direktor Renaulta, Luka de Meo, ima pune ruke posla u posrnulom francuskom divu. Jedna od prvih odluka novog šefa bila je da se mora pojačati prisustvo u popularnom kompaktnom segmentu. 

Dakle, priče koje smo čitali na automobilski portalima o potencijalnom ukidanja Meganea ostaju samo to – priče. Renault planira daleko veći i ozbiljniji atak na ovaj deo tržišta u Evropi, kojim suvereno vlada Volkswagen Golf.

Luka de Meo će svoj zvanični plan za preokret saopštiti početkom sledeće godine, ali je sada već potvrdio da se mora uraditi više u C segmentu. Tako da se očekuju velike promene za Megane, ali i njegovog SUV brata – Kadjar.

„Mali gradski automobili imaju preveliki udeo u prodaji Renaulta, to je za nas mnogo opasno“, kazao je novi šef francuskog proizvođača. On je naglasio da je budućnost za Clio i Captur sasvim sigurna, ali da se mora povećati prodaja vozila u višim segmentima, jer je tamo i veći profit po prodatom automobilu.

Renault je prisutan praktično u svim klasama, ali ne beleži impresivne rezultate. Talisman uprkos svojim brojnim adutima nije uspeo da dođe do željenog broja kupaca, MPV modeli već godinama gube bitku sa SUV trendom, dok pojedina vozila sa uvećanim klirensom, poput Koleosa, imaju dobar plasman samo na nekoliko tržišta.

Očigledno je da nas očekuju velike promene u portfoliju francuskog brenda, a to je potvrdio i sam Luka de Meo. „U poslednje dve nedelje doneli smo više odluka u vezi sa proizvodima, nego u prethodne dve godine“, rekao je novinarima novi šef Renaulta.

Šta tačno znače najave o ataku na C segment ostaje da se vidi. No, stručni mediji u Francuskoj veruju da će Renault plasirati naslednika za Kadjara koji bi dolazio i u konfiguraciji sa 7 sedišta, kao i da će u ponudi biti električni heč i SUV.

AutoRepublika 

(332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Svidja mi se ovaj radikalizam i agresivnost.