1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko su zapravo bogati Klarkson, Mej i Hamond?!
Koliko su zapravo bogati Klarkson, Mej i Hamond?!
5

Koliko su zapravo bogati Klarkson, Mej i Hamond?!

2.16K
5
Podelite sa prijateljima:

Naravno, zna se ko je među pomenutima najbogatiji – Džeremi! 

Klarkson je nedavno dospeo u nemilost određenih ostrvskih medija kada je procurila informacija da je za sezonu snimanja Top Geara zarađivao milion funti. Džeremi se oglasio izjavom za The Times. „Mislite da je to plata za sat vremena posla? Ne to je novac koji dobijete u zamenu da predate ceo svoj život poslu“, rekao je Klarkson.

BBC je sa druge strane saopštio da je Džeremi Klarkson u doba dok je radio za britanski javni servis bio ubedljivo najplaćeniji voditelj na toj televiziji, kao i da su i Mej i Hamond bili u samom vrhu.

Pa, kolika je zaista neto vrednost popularnog trojca?

Džeremi Klarkson – 46 miliona funti

Klarkson je kao što smo rekli na početku najbogatiji među svojim kolegama. Osim toga što je imao odličnu platu dok je radio za Top Gear, Džeremi je imao i niz drugih prihoda. Pisao je kolumne za britanske medije, objavio je nekoliko knjiga, snimio je više dokumentarnih filmova, i pored toga bio je povremeno angažovan kao voditelj i prezenter na drugim projektima.

Klarkson i ekipa su nakon progona sa BBC-ja napravili emisiju Grand Tour za koju je Amazon navodno platio 160 miliona funti. Naravno, u tu cifru ulaze i troškovi snimanja, plate drugih zaposlenih, itd…

Džeremi takođe radi i kao voditelj britanskog izdanja kviza Ko želi da postane milioner, a sa svojim kolegama vlasnik je društvene mreže posvećene automobilima DriveTribe.

Sajt Celebrity Net Worth procenio je njegovo bogatstvo na 46 miliona funti.

Džejms Mej – 20,6 miliona funti

Danas je malo poznata činjenica da je Džejms Mej svoju karijeru automobilskog novinara započeo u najstarijem automobilskom magazinu na svetu – Autocaru. Bilo je to početkom devedesetih godina prošlog veka, no u Autocaru se nije dugo zadržao jer je bio otpušten.

Mej je danas najpoznatiji po voditeljskim ulogama u Top Gearu i Grand Touru, ali je osim toga snimio veliki broj dokumentarnih serijala kako za BBC, tako i za ITV.

Osim toga, Mej je nedavno plasirao i svoju emisiju Our Man in…Japan za Amazon Prime. Njegovo bogatstvo procenjeno je na 20,6 miliona funti.

Ričard Hamond – 28,9 miliona funti

Kao i njegove kolege, ni Hamond nije bio fokusiran isključivo na jedan projekat. Često je vodio druge emisije za BBC, ali i za Discovery i National Geographic.

Tako danas Hamond željno iščekuje premijeru svog novog serijala Hammond’s Big koji je snimio za Discovery. Ričardovo bogatstvo procenjeno je na 28,9 miliona funti.

Bilo kako bilo, imovina čuvenog trojca značajno će se uvećati i sledeće godine, jer su upravo počeli sa snimanjem nove sezone Grand Toura.

AutoRepublika 

(2156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ok.
A sad, koliko su zapravo bogati članovi redakcije AR?

Zvezdan Božinović

Zoki, Paja i Djole tek treba da se obogate, mi ostali imamo decu 🙂

Balkanboj

Pravo bogatstvo.

Yankee

Zaboravio si na najmladjeg clana. 🙂

s mile

Po meni, odlična trojka, mešovita, dobar humor, plus odlična BBC produkcija… baš mi nedostaje stari TGear, a pare… neka uživaju u njima, zaslužili su…