1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-5 menja naziv, dobija naslednika već 2022. godine?
Mazda CX-5 menja naziv, dobija naslednika već 2022. godine?
1

Mazda CX-5 menja naziv, dobija naslednika već 2022. godine?

538
1
Podelite sa prijateljima:

Japanski SUV mogao bi uskoro da dobije novu iteraciju, kažu izveštaji nekolicine stručnih medija sa Dalekog istoka. 

Prošle godine na internetu su osvanule informacije da je Mazda podnela zahtev za zaštitu naziva CX-50, a sada stižu najave iz Japana da će zaista doći do promene naziva. Nova generacija doneće niz izmena.

Za početak, koristiće potpuno novu platformu koju će Mazda predstaviti sa nadolazećom iteracijom „šestice“. Ova arhitektura omogućava pogon na zadnje točkove. Veruje se da će u ponudi biti niz konvencionalnih SUS agregata sa četiri ili šest redno postavljenih cilindara, s tim da će se kupci moći opredeliti i za neki od plug-in hibridnih sklopova.

Navodno, uvodni agregat kod benzinaca bio 2,5-litarski motor, a kod dizelaša 2,2-litarska pogonska jedinica. Iznad njih u ponudi bi bio postavljen trolitarski redni šestak sa SkyActiv-X tehnologijom Mazde, a u pomoć bi mu pristizao i sistem od 48 V. Moguće je da u paletu agregata bude uvršten i još jedan redni šestak, ovaj put to bi bio 3,3-litarski dizel motor.

Kada je reč o stilu, očekuju se izmene kako spolja tako i unutra. Mazda navodno želi da učini CX-5, odnosno CX-50, još agresivnijim, te da ovaj SUV dobio više kupeoliko naličje koje je sve popularnije i među velikoserijskim proizvođačima.

Promene u dizajnu trebalo bi da imitiraju ono što smo videli kod manjeg modela Mazde – krosovera CX-30. Japanska marka trebalo bi da obelodani planove o CX-50 sledeće godine, ili najkasnije 2022. godine. Očekuje se da će nakon premijere nove generacije „šestice“ 2022. godine Mazda ubrzo zatim prikazati i novi CX-50.

Naš test aktuelne generacije modela CX-5 možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Svaka čast mazdi ako se sve ovo iz teksta zaista i obistni. baš me raduje.
Ali, ne razumem. Kako u ova rigidna ekološka vremena mazda nalazi komercijalni interes za razvoj i plasiranje čak dva dizel motora za naslednika aktuelnog CX-5, a Toyota, Honda i Subaru u toj klasi to odavno ne prepoznaju kao svoju tržišnu šansu.
U čemu je tajna mazde?