1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupa teško pogođena korona virusom
Volkswagen grupa teško pogođena korona virusom
1

Volkswagen grupa teško pogođena korona virusom

316
1
Podelite sa prijateljima:

Nemački gigant saopštio je da je u prvom polugođu ubeležio gubitak od 800 miliona evra. 

Prava sića naspram onoga što je ostvario Renault koji je u „minusu“ skoro 7,4 milijarde evra! No, opet, bilo je i drugačijih primera, pa treba istaći da je PSA grupa u prvih šest meseci ove godine ne samo izbegla gubitke, već je ostvarila i profit!

Dovoljno da se vodeće glave u Volkswagen grupi zabrinu, pogotovo kada se zna da je spajanje PSA i FCA veoma blizu, te da će novonastali entitet prvo napasti upravo nemačku kompaniju.

Volkswagen grupa ostvarila je pad isporuka vozila od 27% naspram rezultata ostvarenih prethodne godine, a u periodu od januara do juna ove godine dostavili su 3,9 miliona vozila. Grupacija je kao reakciju na ovakve loše rezultate rešila da umanji dividendu akcionarima.

Finansijski direktor VW grupacije, Frank Viter, nazvao je protekli period veoma teškim. „Kriza izazvana sa Covid-19 je verovatno jedan od najvećih izazova sa kojima se suočila naša kompanija u svojoj istoriji“, naveo je Viter. On je dodao da je rukovodstvo nemačkog automobilskog diva umereno optimistično kada je reč o prodajnim rezultatima u drugoj polovini godine.

Volkswagenovi rukovodioci i ranije su navodili da veruju da će drugo polugodište biti bolje za kompaniju, ali i da to zavisi od razvoja situacije sa virusom korona, odnosno da li će biti novih zatvaranja država i granica.

Šef Volkswagen grupe, Herbert Dis, nedavno je izjavio da ne očekuje da se globalno tržište automobila vrati na nivo pre pandemije korona virusa pre 2023. godine.

AutoRepublika 

(316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Banda, gamad. Pitajte Prevent!